Teljes a káosz az e-robogók miatt

0

Több százan veszítették el a jogosítványukat Münchenben, amikor az Oktoberfest alatt ittas állapotban használták az e-robogókat. Mindez egy idén júniusi német jogszabály-változtatás miatt történt.

A bajor rendőrség összesen 414, tudatmódosító szer (nyilván leginkább alkohol) hatása alatt lévő embert kapott el e-robogózva, közülük 254-től vették el a jogosítványt. A rendőrök 32 esetben léptek közbe és akadályozták meg, hogy valaki részegen felpattanjon (…) egy járgányra.

Az e-robogókat csak idén júniusban legalizálták Németországban, azóta motorral felszerelt járműnek számítanak, így vonatkoznak rájuk az ennek megfelelő törvények, így az alkoholfogyasztás tilalma is.

Ez viszont sokak számára csak a világ legnagyobb sörfesztiválja idején derült ki, meglehetősen fájdalmas és drága módon. A rendőrök egyébként már a fesztivál előtt célul tűzték ki, hogy a helyszínt ne árasszák el ezekkel a manapság oly divatos járgányokkal.

Mindenesetre a jelek szerint egyelőre mindenhol kissé kaotikus az e-robogók megítélése (Magyarországon sem nagyon tudják hova tenni ezeket a hatóságok), a helyzet nyilván előbb-utóbb letisztul, de addig lesznek még érdekes történetek…

Hülyeségből tragédia

Share.

About Author

Leave A Reply