Tele van Németország magyar orvosokkal

0

Az elmúlt hét évben háromszorosára nőtt a Németországban dolgozó magyar orvosok száma, ami nem csoda, hiszen 2017-ben is Németországot választotta a legtöbb kivándorolt egészségügyi szakdolgozó.

Tamás 2011-ben, rögtön a diplomaszerzés után ment Németországba, ma pedig már sebészszakorvos-jelöltként dolgozik egy Berlin melletti klinikán. „Azt gondoltam, amikor kijöttem és még 24 éves voltam, hogy még fiatal vagyok, és ezt, ha valamikor, akkor most érdemes megpróbálni” – mondta.

Gyorsan talált munkát, viszont az ügyintézés hónapokba telt, igaz, ő egyedül intézett mindent, mert a fejvadász cégek a papírmunkáért cserébe meghatározzák, melyik kórházba kell menni dolgozni, ez pedig őt nem vonzotta – mesélte a HírTV-nek.

Németországi munkalehetőségek a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Németországban különösen a vidéki városokban nagy az orvoshiány, oda próbálják meg csábítani a szakembereket. Miklós is így kezdte németországi pályafutását egy kisvárosban – szintén 2011-ben.

Ő elsősorban a hálapénz miatt döntött úgy, hogy nem akar a magyar egészségügyben dolgozni.

„Ez igazából mind a betegeknek, mind pedig az orvosoknak elég megalázó, és ezt biztosan tudom mondani, hogy nemcsak nekem, nagyon sok másik magyar kollégámnak, akik Németországban dolgoznak, első számú szempont volt, amiért nem Magyarországon vállaltak munkát” – mondta.

Szívesen élnél külföldön, de nem találtál még munkát? Keress a Határátkelőn!

Share.

About Author

Leave A Reply