Tele a berliniek hócipője a németül nem tudó pincérekkel

0

Egyre kevésbé tetszik a német fővárosban élőknek, hogy egyre kevesebb pincér tud németül. Úgy érzik ugyanis, hogy ezzel kiközösítik őket Berlin életéből. Az egyik kormánytag szerint az egész helyzet „őrültség”.

A német fővárosban egyre több felszolgáló és pincér úgy áll munkába, hogy németül nem, csak angolul tud megszólalni, ami egyre kevésbé tetszik a berlinieknek. Erről legutóbb Jens Spahn helyettes pénzügyminiszter beszélt a Neue Osnabrücker Zeitungnak.

A véleményét ritkán becsomagoló CDU-politikus szerint ilyen „őrültség” sosem fordulhatna elő például Párizsban, hiszen minden bevándorlótól elvárható, hogy megtanulja a nyelvet, ami a közös együttélés alapját kellene, hogy adja.

Tudsz németül és szívesen dolgoznál külföldön? Rengeteg németországi állás vár a Határátkelőn!

A 37 éves politikus egy olyan korábbi cikkre reagált, melynek szerzője arra panaszkodott, hogy egy bárban nem talált egyetlen felszolgálót sem, aki meg tudott volna szólalni németül – írta a 444.hu.

Mivel szeptember végén választások lesznek Németországban, az utóbbi hetekben megszaporodtak az ilyen típusú megnyilatkozások. A múlt héten például kormánypárti képviselők szólították fel a kabinetet, tegyen meg mindent, hogy a német nyelvet hivatalosan is lehessen használni az Európai Unió intézményeiben.

Share.

About Author

Leave A Reply