Tele a hócipő

0

Az év elején rengeteg magyar indul a hegyekbe, elsősorban az Alpokba, hogy a meglehetősen hiányos magyar télből kicsit kiruccanva síeljen, szánkózzon, vagy kiránduljon egy jót. Az élet St. Moritzban blog az egyik legjobb téli elfoglaltságról írt – amihez nem árt egy hócipő, avagy hótalp.

„Használata rendkívül egyszerű, a csatos rendszere nagyon hasonlít a snowboardkötésekhez. Csak bele kell bújni bármilyen bakanccsal (célszerű vízálló és béleltet használni. (…)

Hótalpból renget változatos formával és kialakítással fogunk találkozni. A lényege, hogy fent bírjunk maradni a hó felső 20-40 centis rétegében. :). Így mérete és formája függ: a hó minőségétől (mennyire friss, porhó vagy nedves stb.) és használójának magasságától illetve súlyától. Mi főleg a szűzhavas, emberek által még ki nem taposott részekre vagyunk most kíváncsiak, ezért egy hosszú és széles darabot választunk a kölcsönzőben. :).

Amikor leesik az első hó, a hótalpas természetjárók beindulnak, mint a hangyák. Természetesen mindig az elsőnek a legnehezebb, hisz ő fogja az első nyomokat a hóba taposni, ugyanakkor szerintem ez a legszebb benne… Előtted a végtelen szűzhavas táj és arra mész amerre csak akarsz. Sehol egy nyom. Kicsit modernkori alaszkai vadonos érzést ad. :)”

Aki további részletekre és jó sok fényképre kíváncsi, az feltétlenül kattintson az Az élet St. Moritzban blogra!

Share.

About Author

Leave A Reply