Te mennyit költesz a repülőtéren?

0

Aki több-kevesebb rendszerességgel fordul meg repülőtéren (márpedig a határátkelők nagy része ebbe a csoportba tartozik) az tudja, hogy ugyan az ott kapható különféle termékek finoman szólva nem tartoznak az olcsó kategóriába, de azért néha nem könnyű elkerülni a vásárlást.

A budapesti Liszt Ferenc repülőtéren egy friss felmérés szerint a tranzitban egy főre átlagosan 34 euró költés jut, az üzemeltető Budapest Airport teljes bevételének mintegy harmada származik ebből.

Egy utas átlagosan 10 eurót, egy vásárló pedig 34 eurót költ, vagyis minden harmadik-negyedik személy vásárol az utasbiztonsági ellenőrzés és a beszállás között – írta a Világgazdaság.

KÜLFÖLDRE MENNÉL DOLGOZNI? VÁLOGASS ITT MUNKÁK KÖZÜL!

Budapesten 18-20 százalék esik a boltok eladásai mellett az éttermekre, bárokra, a fennmaradó részért a parkolási díjak, az üzemanyag-eladások és az ingatlan-bérbeadások felelnek.

A vevők 60 százaléka külföldi, 40 százaléka magyar, és többet vásárolnak az Európai Unión kívülre utazók (jellemzően az oroszok és az ukránok, valamint a kínaiak). A legtöbbet a Qatar Airlines, az Emirates és az Aeroflot utasai költenek.

Ami a külföldi példákat illeti, Frankfurtban hasonlók a költések, Kölnben viszont jóval kevesebbet hagynak a kasszákban az utasok.

Te szoktál vásárolni a repülőtéren? Ha igen, mit és általában mennyi pénzt hagysz ott?

Ahol a WC-be menet is átlépheted a határt

Share.

About Author

Leave A Reply