Te bízol az Európai Unióban?

0

Mert a szlovákok például igen és egyre jobban, ugyanakkor a bizalommal párhuzamosan a bürokrácia iránti ellenszenv is növekedett. A menekülteket viszont már nem tartják akkora problémának, szemben a munkanélküliséggel.

A szlovák felmérésből kiderül, hogy a migráció és terrorizmus témáinak jelentősége csökkent a lakosság körében. A mostani vizsgálat során tíz megkérdezettből már csak egy tartja fő problémának a menekültkérdést. A válaszadók több mint fele (54%) támogatja az egységes menekültpolitikát.

Ennél fontosabbnak vélik azokat a témákat, melyek közvetlenül érintik őket, mint az egészségügy vagy az árak növekedése. A megkérdezettek a gazdasági és szociális kérdéseket tartották jelentősnek.

A felmérésben megkérdezett 1007 személy válaszai alapján borítékolható az is, hogy a szlovákiai polgárok ismét egyre jobban bíznak az Európai Unióban. A válaszadók körében 30-ról 34 százalékra emelkedett azok aránya, akik pozitívan szemlélik az uniót. Ezzel egyidejűleg 26-ról 20 százalékra csökkent az Európai Unióhoz negatívan állók száma.

Az uniós szabályrendszert és bürokráciát pedig ismét többen tartják bonyolultnak és kellemetlennek, mint az korábbi kutatás során. Ez az arány 75 százalékról 80-ra emelkedett – tudósított az InfoRádió Pozsonyból.

Szívesen dolgoznál külföldön? Íme, pár ajánlat: kőműves Hollandiában havi nettó 2050 euróért, festő, mázoló, tapétázó Németországban havi nettó 2150 euróért, és szintén Németországban havi 3300 euró bruttóért egészségügyi szak- és betegápoló. További állásokat itt találsz.

Share.

About Author

Leave A Reply