A távolság nem feltétlenül jelent elszakadást

0

A nagyszülők helyzete legalább olyan nehéz, mint azoké, akik külföldön folytatják az életüket, hiszen előbbiektől nem csak a gyermekeik, de az unokáik is messze költöznek. Más kérdés, hogy azért ez nem minden esetben jelent elszakadást.

A 64 éves Áginak három gyereke van, közülük a lánya és a férje akkor pár hónapos gyerekükkel 2010-ben költöztek Németországba, majd már ott született meg a második baba.

„A vejem nagyon nem akart kimenni, de Magyarországon feketén foglalkoztatták, nagyon bizonytalan volt a jövedelme. Először Ausztriában próbáltak szerencsét, de nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerették volna, ezért továbbmentek Németországba. Itt megtalálták a számításaikat” – mesélte a Pénzcentrumnak.

„Azokat az unokáimat többet látom, mint azokat, akik Magyarországon élnek” – jött a beszélgetésben a csavar. Mégpedig azért van így, mert a bajor szünetekben ő és a férje szokott a gyerekekre vigyázni.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

„Voltak itt télen, tavasszal is, és júliusban is jönnek, sőt, egészen őszig velünk maradnak az unokák” – mondta. A másik két gyereke Magyarországon él, de ők iszonyúan elfoglaltak.

„A legidősebb gyerekem, a fiam is szerencsét próbált külföldön. A feleségével és a gyerekeivel mentek ki, ő ápoló, és egy idősebb bácsit ápolt. A felesége viszont nem találta a helyét, nem érezte jól magát, hiányzott neki a család, úgyhogy közel egy év után visszajöttek. A menyem főnővérként dolgozik és azonnal visszavették” – mondta.

A legkisebb gyereke, a lánya is fontolgatja, hogy külföldön próbál szerencsét. Nem véletlenül, hiszen Ági maga is élt egy ideig Németországban, ahol házvezető volt egy idős néninél.

Az sincs kizárva, hogy még ő is kiköltözik, hiszen gyógypedagógiai végzettsége is van, amire most komoly igény mutatkozik Németországban, ráadásul maga is sváb származású, tehát a nyelvtudással sincs gond.

„Egyelőre nem tervezünk ilyesmit, de azért nem zárnám ki, hogy egyszer a férjem és én a lányunk után megyünk” – mondta Ági. A teljes interjút itt találjátok.

“A megélhetésért szét kell szakadnia a családnak”

Share.

About Author

Leave A Reply