Tanárként is találhatsz külföldi munkát

1

Általában azt gondolná az ember, hogy tanárkét nem olyan könnyű külföldön elhelyezkedni, és ez persze igaz is. Ugyanakkor a nyugati országokban is súlyos tanárhiány azért felcsillant némi reményt. Például Németországban.

Ahol olyannyira kevés a férfi tanár, hogy útjára indították a „Bérelj egy tanárbácsit” programot, melynek célja, hogy növelje a férfi tanárok számát a német iskolákban.

Az alsó tagozatos tanár bácsik száma drasztikusan lecsökkent az elmúlt évtizedekben, Bréma tartományban például az általános iskolák 20 százalékában egyáltalán nem tanít férfi.

Németországi munkalehetőségek a Határátkelőn! Egy kattintás az egész…

Sok német gyerek számára egy férfi tanár látványa az első négy évben az iskolában szinte elképzelhetetlen.

„Vannak gyerekek, akik a tanárbácsit először Asszonyomnak szólítják, vagy Asszonyom-uramnak” – mondta el Christoph Fantini, a brémai tanárképző vezetője.

Sokan soha életükben nem találkoznak férfi tanárral ebből a korosztályból, ezért azt sem tudják, hogyan is kéne helyesen megszólítani. – írta az EuroNews.

Az általános iskola alsó tagozatának tanítói kevesebb pénzt keresnek, mint azok, akik felsősöket tanítanak. Többek között ez is egy oka lehet annak, hogy az alsós tanárbácsi státusz „hiányszakma” lett.

Ez a különbség tartományonként akár többszáz eurós különbséget is jelenthet havonta. Emellett érdemes megjegyezni, hogy az általános iskolai tanító hagyományosan női munkának számít Németországban: 2015-ben közel 17 500 nő választotta az alsós tanár szerepét, míg a férfiaknál ez az arányszám kevesebb mint 2500 fő volt.

Persze mielőtt bárki beleugrana, azért fontos tájékozódni, mert a tanári diploma elismertetése nem egyszerű menet. Szóval csak ésszel és óvatosan!

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn!

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Szerintem nyelvtanarkent eleg konnyu kulfoldon munkat talani. Vagy akar matek tanaerkent is ha beszesz vmikhen nyelven. Tobb is erosom is van amerikaban, dubaiban, aki tanit.

Leave A Reply