Tevékenység

 • Peter29 állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: Skandinávia csoport logójaSkandinávia 2 év, 7 hónap óta

  Sziasztok!
  2 dologgal kapcsolatosan is érdeklődnék. Melyik országba érdemesebb költözni: Dánia, vagy Svédország? A másik, aki ezekben az országokban él, hogy kezdett neki a kiindulásnak (lakás, munka keresés). Köszönöm előre is a válaszokat. Üdv.

  • Először is még otthonról szerezni állást (nyelvtudás nem árt hozzá), majd lakásbérlés (vagy segít a cég vagy nem, hanem irtó nehéz). Neten lehet keresni lakást és állást is (kicsit lejjebb itt van is egy felsorolás belőlük).
   Jelenleg nem tudom Dánia vagy Svédország jobb-e, itt Svédországban nem túl rózsás a helyzet egyes vidékeken.

   • Svedorszagot mondanam, meg mindig jobb, mint Dania, legalabbis kezdesnek. Kerdezgettem a helyi munkaugyi hivatalt, mert pont az irodank alatt voltak, rengeteg betöltetlen allasra keresnek embereket, persze nem feltetlen vezerigazgatoi posztokra, de azert vannak erdekesek.
    Az elöttem szoloval egyetertek, melot mar otthon kell keresni, kapcsolatot felvenni, es gyakorolni a nyelvet. Ha Stockholmban keresel melot, nagyobb esellyel lesz több csak angol nyelvet igenylö, de ha mas regiokban vagy kisebb varosokban keresel, angol a sved nyelvtudas nagyon fontos lesz.