Tevékenység

 • PJ állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: Skandinávia csoport logójaSkandinávia 1 év, 2 hónap óta

  Sziasztok! Szeretnék elkezdeni tanulni egy skandináv nyelvet, és talán idővel, a távolabbi jövőben kimenni dolgozni is. Vacillálok a dán és a svéd között. Munkalehetőségek szempontjából melyik országot ajánlanátok? (Tudom, ezt már kérdezték előttem, de kíváncsi lennék több válaszra is, ha van türelmetek. :)) A végzettségem egyébként szociális munkás. Nem feltétlenül ragaszkodom a szakmában való elhelyezkedéshez, de ahogy alakul(na).
  Üdvözlök mindenkit!

  • Szerintem a svéd nyelv könnyebb, bár én csak azt tanultam, de mikor dánok beszélnek hozzám, alig értek belőle valami (míg egy svéd meg nagyjából érti).
   Szociális munkás állásokról nem tudok semmit, ha eü-ben dolgoznál, vagy IT, abban tuti van hiány. Svédországban a nagyobb városokban több a lehetőség, de a lakásárak durván elszálltak, így kisebb város-vidék ilyen szempontból (is) jobb megoldás.

  • Én norvégul beszélek, és alig értem a beszélt dánt (az írottat persze igen), svéddel pont ellenkezőleg. Értem a beszélt nyelvet valamennyire, de írásban szinte semmit 😀 De tényleg azt a nyelvet kezdd el, amelyik országba menni akarsz. (Én a svédekre szavaznék, ha most kéne döntenem, de ez nyilván egyéni szimpátia is.) Szintén szoc. munkás vagyok 🙂