Szuper írországi tengerpartok

0

Meglepően meleg, már-már mediterrán nyár van idén Írországban, ami egyrészt ritkaság, másrészt ilyenkor különösen érdemes elnézni a tengerpartra, hiszen egészen fantasztikus szépségű helyeket lehet találni. A Kelta Vándor blog szedett össze olvasói segítségével közülük tízet.

„Dog’s Bay (Co. Galway)

Többen is ajánlottátok, szóval egyértelműen az első helyre kell betennem (na nem mintha ez a lista valami rangsor lenne!). Ha nem gond, hogy nagyon keskeny utakon kell eljutni idáig, az öböl fehér homokos, azúrkék vizű látványa még napokig veletek marad majd. Remek hely piknikre, és a füves dűnék között az atlanti széltől is fedezéket találhat az ember.

Derrynane Beach (Co. Kerry)

Szép időben maga a Paradicsom és bevallom, az egyik saját kedvencem: kisebb tagolt öblök, finom homok, szikrázó napsütés, áttetsző azúrkék víz, homokdűnék. A strandnak több része is van, több parkolóval, a Derrynane-ház közelében lelhettek rá. Másszatok fel a kis temetőhöz is a part végében, ha másért nem, a látványért.

Barleycove partja (Co. Cork)

Egy védett, homokos öböl Mizen Head és a Lyroe-félsziget között Cannawee mellett, egészen közel Írország legdélnyigatibb csücskéhez. Napsütésben az egyik legszebb partja az egész szigetnek.

Owenahincha (Co. Cork)

Kedvelt nyaralási célpont karavánparkkal és kempinggel, így ez jóval mozgalmasabb hely, mint az eddig említettek. Sziklás részek tagolják a homokos partrészeket.

Malin Beg (Co. Donegal)

A híres és közkedvelt Silver Strand fekvése igazán lenyűgöző. Mi anno konkrétan vad szélben és zuhogó esőben voltunk itt, de még így is rengeteget játszottunk itt, annyira tetszett mindenkinek. Az Atlanti-óceán fele nyíló öblöt magas sziklák veszik körbe és meredeken kanyargó lépcsősoron lehet csak beleereszkedni.”

Akit mind a tíz ajánlat érdekel, az olvassa el az eredeti bejegyezést!

„Nem voltam ott apám halálos ágyánál”

Share.

About Author

Leave A Reply