Szuper hír a Japánba vágyóknak

0

A magyar és a japán kormány megállapodása alapján egy évig dolgozhatnak Japánban azok, akiknek turizmus alatti ideiglenes munkavállalásra jogosító érvényes japán vízumuk van.

Egyszerűbb lehet munkát vállalniuk a magyar fiataloknak Japánban azután, hogy a Magyar Közlönyben közzétették a két ország megállapodását az ideiglenesen munkát vállaló turistákról.

Japán magyarországi nagykövetségén ingyen kiállítják magyar állampolgároknak a turizmus alatti ideiglenes munkavállalásra jogosító vízumot azoknak, akik a kérelem benyújtásakor betöltötték 18. életévüket, de nincsenek még 30 évesek, van érvényes útlevelük, van pénzük a hazaútra, büntetlen előéletűek, és korábban nem kaptak ilyen típusú vízumot.

Ezzel a belépéstől számítva legfeljebb egy éven át lehet munkát vállalni Japánban – írta a hvg.hu.

Magyarország ideiglenes tartózkodási engedélyt biztosít azon japán állampolgároknak, akik korábban vízummentesen beléptek már Magyarország területére, vagy van olyan vízumok, amely feljogosítja a tulajdonosát ideiglenes tartózkodási engedély kiváltására Magyarország Japánban lévő nagykövetségén.

Feltételek itt is vannak: 18 és 30 év közötti életkor, érvényes útlevél, elég pénz a hazaútra, büntetlen előélet. Ezzel a vízummal legfeljebb egy évig lehet Magyarországon tartózkodni.

A megállapodásban szerepel az is: mindkét ország állampolgárainak lehetővé teszik a másik országban, hogy munkavállalási engedély nélkül létesítsenek munkaviszonyt a tartózkodási idejük alatt, „utazásukat finanszírozó forrásaik kiegészítése céljából”.

A kiadható vízumok számát évente meghatározzák.

Share.

About Author

Leave A Reply