Szuper ajánlatokkal csábítanak a németek

0

Miközben Magyarországon nem csitul a munkaerőhiány, a magyarok által rendkívül kedvelt célországok közül több is elég jól hangzó ajánlatokkal csábítja a még otthon élőket. Ilyen például Németország is.

Külföldön tárt karokkal, és magyar mércével kiugróan magas fizetésekkel várják a magyarokat a német cégek (persze mindig elmondjuk, hogy az ott megkeresett pénz nagy részét ott is kell elkölteni, tehát nem szabad egy az egyben átváltani forintra, mert az csalóka lehet).

A magyar építőipar egy ideje már nagy bajban van, hiába a fellendülés, ha a munkaerőhiány megnehezíti a fejlődést. Komplett beruházások csúszhatnak, vagy maradhatnak el, mert egyszerűen nincs ember, aki elvégezze a feladatokat.

A cégek elsődleges problémája, hogy nem találnak munkaerőt, majd sok esetben azt tapasztalják, hogy a felvett új munkavállaló sem felel meg az elvárásoknak: vagy szaktudásbeli hiányosságai vannak, vagy a munkakedv hagy némi kívánni valót maga után.

Néhány perces kereséssel már igen jó ajánlatokra lehet bukkanni, például a Határátkelő álláskereső aloldalán is.

Sokan annyival intézik el a munkaerőhiány problémáját, hogy a jó szakemberek mind külföldre mentek. Ez azonban csak részigazság, a baj ennél jóval sokrétűbb – írta a Pénzcentrum.

Becslések szerint mintegy 80 ezer szakember lépett le a magyar építőiparból, legtöbben a mélyponton, 2007 és 2013 között, amikor erősen megcsappantak a beruházások, nem volt munka, nyugaton viszont feladat és magas bér várta őket.

A szakemberhiány így vélhetően még egy ideig fennáll majd, a jelenlegi képzési rendszer ugyanis nem tudja biztosítani a szükséges utánpótlást.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

(Fotó: pixabay.com/igushi_a)

Share.

About Author

Leave A Reply