Szundíthassunk a munkahelyen?

0

Ki ne szeretne mondjuk ebéd után akár csak 15-20 percre ledőlni kicsit szundítani? Aki próbálta már, az tudja, a rövid pihenésnek kifejezetten pozitív élettani hatásai vannak, ennek ellenére a vállalatok és a közhivatalok hallani sem akarnak róla.

Nem csak Magyarországon van ez így, hanem az Egyesült Államokban is, ahol ráadásul nem hogy enyhülne, inkább egyre szigorodik a hozzáállás. Olyannyira, hogy a kormányzati intézményekben most megtették azt, amire eddig nem volt példa: kifejezetten betiltották a szundikálást.

Nyilván a munkáltatóknak a hátán feláll a szőr a munkaidőben szundikáló alkalmazottak gondolatától, pedig a gyors alvás nem rontja, sokkal inkább növeli a hatékonyságot.

Az Egyesült Államokban körülbelül 70 millió ember (!) szenved valamilyen alvászavarban és a helyzet csak egyre rosszabb lesz: egy friss felmérésben 150 ezer, bevallottan alvási nehézségekkel küzdő embert kérdeztek meg és kiderült, míg 2010-ben 30 százalékuk, tavaly már 35 százalékuk aludt 7 vagy kevesebb órát éjszakánként.

„Vannak vállalatok, melyek tisztában vannak a helyzettel és foglalkoznak a helyzettel. Sajnos a kormányügynökségek nem tartoznak közéjük. Pedig ez olyasmi, amivel lehetne és kellene foglalkozniuk, de sajnos nem teszik” – mondta a BBC-nek Dr Lawrence Epstein, az Amerikai Alvásgyógyászati Akadémia korábbi elnöke.

Az alváshiány ráadásul rengeteg egészségi probléma előidézője lehet, kezdve az elhízástól a diabéteszen át a szívbetegségekig, nem beszélve a mentális betegségekről, mint a depresszió.

Mindez egy 2016-os elemzés szerint csak az amerikai gazdaságnak évente 411 milliárd dollárjába kerül a kieső termelés miatt is. Ezért javasolják szakértők, hogy talán hagyni kellene az embereket gyorsan szundítani egyet munka közben.

Más országokban megengedőbben állnak a kérdéshez, Japánban például a cégek hangszigetelt kis fülkéket bocsátanak a dolgozók rendelkezésére, hogy a hosszú munkaórák közben néha lepihenhessenek.

Így készülnek a filmek dollárjai

Share.

About Author

Leave A Reply