Szintet lép a japán WC-mánia

0

A japánok régóta híresek a high tech WC-k iránti rajongásukról, ami most szintet lépett. Egy, a WC-k történetét feldolgozó kiállításon bemutatták ugyanis a jövő trónusát.

A járvány sokunkat sok mindenre megtanított, a japánokat például egyebek mellett arra, hogy a tisztaságnak minden eddiginél jobban ki kell terjednie nem csak a hátsókra, de a kezekre és ujjakra is.

A legendásan high tech japán WC-k már eddig is elképesztő dolgokat tudtak (ülésmelegítés, illatosítás, zene, beállítható vízhőmérséklet, víznyomás, energiatakarékos üzemmód és még sorolhatnánk), de egy dolgot nem lehetett mellőzni: az érintést.

Legalábbis eddig így volt, ám a shizuokai Murakami és a kyotói Parity Innovation együttműködése most ezt is megoldotta, méghozzá az úgynevezett “Lebegő Piktogram Technológia” segítségével.

Ennek lényege, hogy a felhasználók a jövőben egy kivetített panel segítségével irányíthatják a WC-t infravörös érzékelőkön keresztül, azaz már hozzá sem kell érni a WC-hez (mondjuk leülni még le kell).

A Murakami tervei szerint a technológia 2022-ben kerülhet piacra és a viccet félretéve, akár liftekben és ATM-eknél is használható lehetne.

Mit árulnak el egy országról a WC-k?

Share.

About Author

Leave A Reply