Szigorodik az ellenőrzés a bécsi reptéren

0

Egyelőre a schengeni térségen kívülről érkezőket érinti a schwechati repülőtéren hamarosan bevezetendő változás, de a jövőben a tervek szerint minden beutazót az E-Gates segítségével ellenőriznek majd.

December közepétől vezetik be az új, biometrikus arcfelismerő rendszert, igaz, egyelőre ez csupán a schengeni térségen kívülről érkező utasokat érinti.

Az intelligens kapu úgy működik, hogy lefényképezi az utasokat, és összehasonlítja arcképüket az útlevelükben vagy a személyi igazolványukon található fotóval. Jelenleg 25 ilyen intelligens kaput tesztelnek az osztrákok.

Ausztriai állásajánlatok egyetlen kattintásra!

A rendszer mindenkit ellenőriz, aki például az Egyesült Államokból, Egyiptomból vagy Törökországból utazik be Ausztriába, vagyis még az osztrák (és az uniós, így a Bécsből például nyaralni induló magyar) állampolgárokat is megvizsgálják.

Az első időszakban az utasok még eldönthetik, hogy a hagyományos útlevél-vizsgálatot vagy az új rendszert választják. Ez alól a gyermekes családok és a 18 évnél fiatalabbak kivételek, nekik a hagyományos útlevélvizsgálat kötelező.

A tervek szerint Ausztriában a jövőben ezekkel az intelligens kapukkal nem csak a nem schengeni övezetből érkezőket vizsgálnák, hanem minden beutazót, és ellenőriznék a buszon vagy vasúton érkező utasokat is – hívta fel a figyelmet az InfoRádió.

Szívesen dolgoznál külföldön? Közel 1000 álláslehetőség vár egyetlen kattintásra!

(Fotó: pixabay.com/Fotoworkshop4You)

Share.

About Author

Leave A Reply