Szigorítják az ellenőrzést a magyar határon

0

A változó járványhelyzet miatt szigorítják az ellenőrzést Magyarország határain, kedd éjféltől vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják az államokat veszélyesség szerint – közölte a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely elmondta, sárga vagy vörös országból érkezőknek a határon egészségügyi vizsgálat lesz, ami, ha igazolja a fertőzésgyanút, karanténba kell vonulni.

Sárga országnál a magyar állampolgárok az első negatív teszt után, vörösnél két negatív teszt után szabadulhatnak a kéthetes karanténból. Augusztus 1-től, ha valaki sárga vagy vörös kategóriájú országból érkezik haza, a tesztelés költségét magának kell viselni, ha nem akar kéthetes karanténba menni.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Vörös kategória: Albánia, Bosznia, Koszovó, Észak-Macedónia, Fehéroroszország és Ukrajna, Ázsia és Afrika országainak nagy része

Sárga kategória: Bulgária, Portugália, Románia, Svédország, Nagy-Britannia, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Japán, Kína, USA.

Külföldről érkező magyar állampolgár, illetve a magyar állampolgár magyar állampolgársággal nem rendelkező családtagja személyforgalomban zöld jelzéssel besorolt országból korlátozás nélkül beléphet, sárga vagy piros jelzéssel besorolt ország területéről történő belépés során egészségügyi vizsgálaton kell átmennie.

Ha a magyar állampolgár esetében az egészségügyi vizsgálat a fertőzés gyanúját állapítja meg, a járványügyi hatóság által meghatározottak szerint kijelölt karanténban vagy – ha az nem jelent járványügyi kockázatot – hatósági házi karanténban kerül elhelyezésre.

További részletek itt.

Digitális nomádság KATA után

Share.

About Author

Leave A Reply