Szexinek lenni 70 fölött

0

A fiatalság kultuszában élve hajlamosak vagyunk megfeledkezni az idősebbekről, pedig az élet nem ér véget se 40, se 50, de még 70 éves korban sem. Erre lehet bizonyíték az alábbi fotósorozat is.

Az eredetileg prágai Nora építészként kereste a kenyerét, mígnem a harmadik férjével az Egyesült Királyságba költözött. A ma már bőven a hetvenes éveiben járó nő élete ezt követően sem szűkölködött a fordulatokban.

„Viszonylag rövid időn belül elváltam, és ekkor hajléktalan lettem. A döntésem következményeként az ezt követő évek komoly szenvedést hoztak számomra” – mesélte Nora.

Végül sikerült összeszednie magát, mi több, a boldogság is rátalált, méghozzá egy bútortervező személyében, akivel szintén összeházasodott, és most London északi felében éli a „háziasszonyok számára meglehetősen szokatlan laza életstílusát”.

Noráról Emily Stein fotós készített egy sorozatot, azt kívánva megmutatni, hogy 70 fölött is lehet valaki büszke a külsejére. A trió harmadik tagja Janine Eveson, aki tulajdonképpen modern modellé alakította az asszonyt.

„Nora állítása szerint sosem volt fotogén, de úgy érezte, hogy ezek a képek sokat segítenek neki abban, hogy a testével összhangban, elégedetten éljen” – magyarázta Emily Stein.

„Nora szerint a fiatalok kissé furcsán tekintenek az idősebbekre. Úgy látja, hogy sokak el sem tudják képzelni, hogy az idősebbek is élnek szexuális életet. Manapság folyamatosan elképzelésekkel bombáznak minket arról, hogyan kellene kinéznünk, élnünk, viselkednünk, emiatt pedig túlaggódjuk és túlelemezzük a saját életünket” – tette hozzá a fotós.

„Egy-egy magazin, vagy márka előáll egy idősebbekről szóló kiadvánnyal vagy termékkel, de utána a dolgok ugyanúgy mennek tovább, mint előtte, a modellek életkora pedig ismét visszaesik… hogy ne aggódjunk állandóan a korunk miatt, ideje lenne elkezdeni a kortól független emberi szépséget ünnepelni” – vélte Emily Stein.

Share.

About Author

Leave A Reply