Széttrollkodták Chadwick Bosemant halála előtt a neten

0

Durva megszégyenítésnek volt kitéve nem sokkal halála előtt a nagybeteg Chadwick Boseman. A Fekete párduc és sok más nagyszerű film színésze rákos beteg volt, de titkolta, sokan pedig a testsúlyán élcelődtek.

Vastagbélrákban hunyt el egy hete Chadwick Boseman, aki súlyos betegségét egészen végig titkolni tudta, miközben legyengülve, lefogyva is sokáig dolgozott.

Élete utolsó hónapjaiban már látható volt rajta, mennyire lefogyott és ez bizony szemet szúrt sokaknak, akik közül nem kevesen voltak, akik nem fogták vissza magukat és nekimentek a színésznek.

Az egyik első támadássorozat akkor érte, amikor áprilisban egy Instagram-videón arra szólított fel mindenkit, adományozzon a fekete amerikaiakat ellátó kórházakban dolgozók személyes védőfelszerelésére.

Nos, az akkor már jól láthatóan lefogyott színésznek alaposan nekiestek a mindig mindent jobban tudó trollok, egyebek mellett Crack Panthernek nevezve, utalva ezzel arra, hogy feltételezésük szerint a 43 éves Chadwick Boseman crackfüggő lenne.

Még egyes híroldalak is foglalkoztak a művész súlyával, igaz, elsősorban döntésként beállítva a fogyást. A támadások miatt Chadwick Boseman el is tüntette a videót az oldaláról.

Aligha csoda, hogy halála után jó páran akadnak, akik szégyellik magukat (van is miért…). Az Insidernek interjút adó Kelly Coffey egészségcoach arról beszélt, hogy ez az eset is világosan megmutatja, mennyire felszínesen ítélnek az emberek online.

„Fontos, hogy emlékezzünk arra, amit látunk, közel sem a teljes történet. Rajtunk áll, hogy tisztelettel és együttérzéssel forduljunk az emberek és a testalkatuk felé” – fogalmazott a szakember.

Ha legalább ennyit sikerülne megtanulni Chadwick Boseman halálából, akkor már beljebb lennénk.

Tizenhat éves rapper a rasszizmus ellen

Share.

About Author

Leave A Reply