Szavazás kisbusszal

0

Áprilisban ismét parlamenti választás következik Magyarországon, a rendszer maradt a négy év is már megismert, azaz az állandó magyarországi lakcímmel rendelkezők csak személyesen voksolhatnak (igaz, listára és képviselőjelöltre is), míg a többiek levélben is leadhatják szavazatukat (viszont csak listára).

Sokak szerint ez igazságtalan rendszer, persze a másik oldalról azt is lehet mondani, hogy akinek van magyarországi lakcíme, annak a szavazata kétszer annyit ér, mint akinek nincs, így kiegyenlítődik a dolog.

Mindenesetre ezt nem nekünk kell eldönteni, inkább csak mutatunk egy-egy példát.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Anita magyarországi lakcímmel rendelkező, Manchesterben dolgozó magyar dizájner, neki az a szerencséje, hogy idén már voksolhat helyben, nem kell ezért Londonba utaznia.

Négy éve még úgy tudott szavazni, hogy a Manchesterben élő magyarok által szervezett Facebook-csoport a választások napján indított kisbuszt Londonba – mesélte az Indexnek.

Minden remény megvan rá, hogy kicsit északabbra, Skóciában is lehet majd Edinburgh-ban szavazni, ott a külképviseleti szavazás kialakításához már csak a brit hatóságok engedélye kell.

Anita elmondása szerint viszont továbbra is nehéz helyzetben vannak azok, akik nem ezekben a nagyvárosokban élnek, vagy akik vasárnap is dolgoznak, és a választás miatt szabadnapot kellene kivenniük.

Szavazás határátkelő módra – Németország

(Fotó: wien.at)

Share.

About Author

Leave A Reply