Szalonnától Túró Rudiig – avagy kajakérdések külföldön

0

A külföldi élet egyik sarkalatos pontja legtöbbször az étkezés. Mert lehet sok minden bármennyire jó, ha egyszer hiányzik az otthoni pogácsa, sütemény, oldalszalonna, akkor az bizony nagyon tud hiányozni – írta az Isztambul info blog.

„Szerencsére most egy olyan időszakban élünk, amikor már viszonylag könnyen el lehet érni a Föld bármelyik pontját. Viszont a Marsra még nem kezdtünk kitelepedni.

Így szemben történelmi honfitársainkkal, még ha huzamosabb ideig élünk is külföldön, akkor sem kell mellőzni az otthon melegét. Vagyis inkább az otthon meleg pogácsáját. Legalábbis nem folyamatosan. (…)

Isztambulban nagyon-nagyon széles a választékból választhatjuk, hogy mit együnk.

Ha valaki nagyon iparkodik, még szalonnát is találhat, vagy más disznóságot! Persze ezek azért messze elmaradnak az otthoniaktól. De még mindig több, mint a semmi.

Ezen kívül találunk sajtot, ami majdnem olyan, mint az otthoni. Találunk valami fehér izét, ami majdnem olyan, mint az otthoni tejföl. Találunk csokit is, ami majdnem olyan… izé… na az éppen sokkal finomabb! És még pisztácia is van benne!

És még az ételek is majdnem olyanok, mint otthon. Az olyan klasszikusokat is megtaláljuk, mint pl. a töltött káposzta, bableves (igaz, szalonna nélkül, de majdnem…), sárgaborsófőzelék, stb…

Vagyis majdnem minden olyan, mint otthon.

A gond azzal a majdnemmel van. Mert hiába minden 99%-ban hasonlít az otthoni ételekre, ha mindig (de tényleg mindig) az a hiányzó 1% az, ami… nos… tényleg hiányzik. (…)

Annyira közel viszont még nincs, hogy a sarki közért helyett hazaugorjunk, hogy vegyünk valami kis hazait. De talán hamarosan annak is eljön az ideje, ha a drone-os házhoz szállítás elterjed.

Addig viszont marad a NASA-s módszer. Ez az, amikor a csillagok megfelelő állásánál érkezik egy teherűrhajó benne azokkal a dolgokkal, amelyek nem találhatóak meg Isztambulban.

Ez a transzport nagyon hasonlít ahhoz, mint amikor a NASA küld fel élelmiszert a Nemzetközi Űrállomásra – hogy pontosan miről is van szó, azt elolvashatjátok az eredeti posztban.

(Fotó: pixabay.com/zalazaksunca)

Share.

About Author

Leave A Reply