Szakszervezeti segítség a határátkelőknek

0

A magyar Liga brit és román érdekvédelmi képviseletekkel közösen állít össze olyan információs kiadványokat, amelyek a határátkelők tájékoztatását segítik majd, elsősorban az Egyesült Királyságban munkát vállalókat megcélozva.

A tavalyelőtt indult projektet 90 százalékban az Európai Bizottság finanszírozta 173 ezer euróval (mintegy 55 millió forint), az önrész 10 százalék volt. A programmal a szakszervezetek különböző országok határátkelő munkavállalói helyzetének jobb megismerését tűzték ki célul, valamint azt, hogy a munkavállalási célból külföldre vándorlók jobban fel tudjanak készülni a körülményekre, amik idegen országban várják őket.

A projekt során öt nyelven elkészített információs füzetekben megtalálhatók az Egyesült Királyságba készülő munkavállalók számára a legfontosabb információk a munkavállalói jogokról, szabadságokról, munkaidőről, fizetésről valamint a munkahelyi problémakezelésről. A füzetek elérhetők a migrantinfo.eu honlapon.

A határátkelők által hazaküldött fizetések a GDP minimum 1,7 százalékát teszik ki, ez pedig fontos forrása az állami bevételeknek.

Ha minden jól megy, a következő hetekben részletesebben is foglalkozunk a témával.

Share.

About Author

Leave A Reply