Szakács fizetés külföldön és Magyarországon

0

A szakács is azon szakmák közé tartozik, melyek külföldön és Magyarországon is keresettek, nem csoda, hogy ezen a területen is óriási a munkaerőhiány. Nem csoda, hogy Magyarországon sokszor már a tapasztalat sem feltétlenül elvárás. De vajon mekkora a szakács fizetés külföldön és Magyarországon?

Szakács fizetés Magyarországon

Évről évre a közelgő nyár egyik legbiztosabb jele, hogy a sajtó megtelik a balaton vendáglátósok panaszaival arról, mennyire nem találnak szakembert. De igaz ez ma már a fővárosra és a vidéki városokra egyaránt.

Nem csoda, hogy akadt olyan főváros közeli hely, ahol már pályakezdőket is vártak havi nettó 180 ezer forintos fizetéssel. Kicsit arrébb, a fővárosban egy 3-5 év tapasztalattal rendelkező szakács nettó 300-360 ezres fizetésre számíthat.

Ennyit ajánl a külterületi családi étterem és a belvárosi olasz egység is, de egy frissen nyílt belvárosi bisztró (igaz, angol nyelvtudással és 3-5 év szakmai tapasztalattal) szakács-konyhafőnököt keres havi 600 ezer forintos fizetéssel.

Szakács fizetés külföldön

A Határátkelő külföldi állásokat listázó aloldalán is sok szakács, chef munkát találni, ezek közül emeltünk ki párat találomra.

Egy folyami hajón dolgozó executiv szakács (erős német vagy angol nyelvtudással, szakács végzettséggel, konyhafőnökként 4 csillagos szállodában szerzett szakmai és hajós tapasztalattal) nettó 2300-2400 euró / hó + borravaló kb 400 – 500 euró/hó összeggel számolhat, amellett, hogy a hajón privát kabinos szállás és ellátás is jár neki – természetesen ingyen.

Az ausztriai Windischgarstenbe is keresnek szakácsot, ott heti hat nap munkáért fizetnek 2600 eurót. Szintén Ausztriába keresnek egy olasz a la carte étteremlánc több egységébe szakembert, aki bruttó 8,5 euró órabér mellett havi kb. 200-300 euró borravalóval és ingyenes étkezéssel számolhat.

Villanyszerelő fizetés külföldön és Magyarországon

Nővér fizetés külföldön és Magyarországon

(Fotó: pixabay.com/unsplash)

Share.

About Author

Leave A Reply