Szabad Magyar Nagykövetség Berlinben

3

Civil mozgalom indult Berlinben, melynek célja, hogy felhívja a németek és az Európai Unió figyelmét a magyar jogállamiság helyzetére.

A főleg fiatalokból álló Freie Ungarische Botschaft (Szabad Magyar Nagykövetség) első rendezvényén elsősorban arról volt szó, hogy miként lehet külföldön élve politikai változást elérni Magyarországon.

„Képzeljünk el egy társasházat, ahol az egyik lakásban nem tartják be a házirendet, és zavarják a többi lakót. Ilyenkor bármelyik bérlőnek joga van a közgyűléshez fordulni, hogy megkérje a főbérlőt, szóljon rá a renitensre. Ugyanezt tesszük mi is Magyarországgal, amely ugyan az Európai Unió tagja, de egyre kevésbé tartja be a szabályokat” – mondta a Zoom.hu-nak Vay Blanka szóvivő, a csoport egyik alapítója.

Szívesen dolgoznál Németországban? Válogass rengeteg állásajánlat közül itt!

„Semmi bajunk a berlini képviselettel, sőt nagyon is jól végzik a munkájukat, de úgy gondoltuk, ezzel a névvel jól ki tudjuk fejezni, hogy mi is az itt élő magyarokat képviseljük” – indokolta a névválasztást.

Németországban hivatalosan 200 ezer magyar él, de a számuk ennél magasabb is lehet.

„Mi nem a magyar közéletbe akarunk beleállni, a célunk inkább a német és az európai politika befolyásolása. Hiszünk abban, hogy ha felhívjuk a németek figyelmét a problémákra, akkor idővel tudunk hatni a magyar kormányra is” – jelölte ki a célokat Vay Blanka.

(Fotó: facebook.com/Freie Ungarische Botschaft)

Share.

About Author

3 hozzászólás

 1. Dr. Gönczy Péter on

  A SZ.M.N. höbörgö tagjainak figyelmét felhívnám, hogy amit tesznek az hazaárulás. Mi a bajotok az Orbán kormánnyal és a magyar tásadalom többségével, mert ugye a választások is ezt igazolják. Az eltelt orbáni hét
  évben a keresztény -nemzeti és családközpontú igazságos multat müvelö kormány gigászi nemzetfelemelö
  tevékenységet fejtett ki. Ti megint romboltok,legyetek lojálisak és gondolkodjatok,nem csak érdekek vannak, hanem
  nemzeti egyedi kötelességek is.tegyél valamit ami a nemzetet felemeli, ne höbörögj, hanem godolkozzál és
  becsületesen dolgozzál, légy szerény, hogy még egészséges vagy és tehetsz !

  ave Dr. Gönczy Péter

Leave A Reply