Svédország

1

Ma ismét ügyeket intézünk, remélem, megint fogyasztható formában (ennek érdekében pár korábbi posztból ismét beemeltem személyes tapasztalatokat is), mi több, maradunk Skandináviában, Dánia, Norvégia és Finnország után ma következzen Svédország. Lássuk tehát, mit és hogyan kell és érdemes intézni, sok hasznos linkkel megspékelve! (Természetesen ha hibát láttok, vagy kiegészítenétek a posztot, ne habozzatok jelezni!)

Érkezés, bankszámla, lakhatás

Ha Svédországban szeretnénk letelepedni (vagy 90 napnál tovább tartózkodni), akkor 2014. májusa óta már nem kell regisztrálnunk a Svéd Bevándorlási Hivatalnál (Migrationsverket), mert a tartózkodási jog automatikus. Ez alól kivételt jelent, ha a megélhetésünk saját jogon nem biztosított, és Svédországban élő családtaghoz szeretnénk költözni.

Tartózkodási kártyára viszont szükségünk lesz, ez díjmentes, és postán, személyesen vagy online is intézhető, ehhez érvényes útlevél vagy személyi igazolvány, munkáltatói igazolás, vagy munkaszerződés kell.

Az eljárás során kapunk egy regisztrációs igazolást, ennek nincs lejárati ideje. Ha már 5 éve az országban élünk, akkor állandó tartózkodási engedélyért folyamodhatunk.

Személyi számot az Adóhivataltól kell kérnünk, ez egy-két héten belül általában megérkezik, ezután kérhetjük a svéd személyi igazolványt (ID-kort) szintén az Adóhivatalnál vagy a rendőrségnél.

Ez már csak azért is kell, mert enélkül nem tudunk bankszámlát (bankkonto) nyitni, persze ez nem elég, kell hozzá svéd lakcím, érvényes útlevél vagy svéd személyi igazolvány.

A személyi szám biztosít jogosultságot a különböző jóléti szolgáltatások igénybevételére, legyen az ingyenes oktatás, egészségügyi ellátás, táppénz, munkanélküli segély, stb.

Ami a lakhatást illeti, természetesen Svédországban is igaz, ami általában a skandináv országokban, hogy a lakásbérlés drága és nem is nagyon egyszerű, pláne egy frissen érkezettnek, tehát nagyon fontoljuk meg, hogyan és pláne mennyi pénzzel vágunk neki, mert igen komoly összeg is elmehet az első időszakban.

Hasznos linkek

Bevándorlási Hivatal (Migrationsverket)

Társadalombiztosító (Forsakringskassan)

Adóhivatal (Skatteverket)

Átfogó portál a svédországi tudnivalókról (Information om Sverige)

Svédország és a munkavállalás

Tételezzük fel, hogy rendben túljutottunk az összes első körös ügyintézésen, és vagy már konkrét munkára érkeztünk (persze ez a jobbik eset) vagy most állunk neki komolyan valamilyen állást találni.

Európai Uniós tagországként Svédország nem korlátozza más tagállamok polgárainak munkavállalását. Munkavállalási engedély tehát nem kell, de a három hónapnál hosszabb munkavállalás esetében érvényesek a poszt elején leírtak, tehát kell tartózkodási kártya.

Nem feltétlenül kell bizonyítanunk azt sem, hogy van munkánk, azt viszont igen, hogy van annyi pénzünk, amiből meg tudunk élni.

Nyilván mindenki tudja, de azért nem árt hangsúlyozni: csak bejelentett, ellenőrzött vállalatoknál, érvényes szerződéssel vágjunk bele, mindenképpen érdemes ellenőrizni a céget, mielőtt elindulunk. Abban a nem kívánt esetben, ha megtörtént a baj, akkor a svéd gazdasági bűncselekmények hivatalánál tehetünk feljelentést.

„Ha már dolgozunk, akkor a legelső feladat, hogy be kell jelentkezni a Försäkringskassan-hoz, mint adófizető svédországi lakosok. Ez egy egyszerű nyomtatvány kitöltésével megoldható, de elengedhetetlen ahhoz, hogy később kék EÜ-kártyát kaphassunk itt, illetve regisztrálva legyünk a TB rendszerében. A papír beküldése után nekünk fél évig (!!!) tartott, mire élesítették a dolgot” – jelezte egy régebbi posztban Kövérmadár, hogy azért néha a svédek sem kapkodják el a dolgot.

Munkaszerződés

Mindez azért is érdekes, mert a svéd jog szerint szerződést szóban, írásban és hallgatólagos módon is köthetünk. Ami külön érdekes, hogy az első változat (azaz a szóbeli megállapodás) sokkal gyakoribb, mint gondolnánk.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne kellene leírva is megkapnunk a megállapodás részleteit, hiszen az uniós szabályok Svédországban is érvényesek. A munkáltató az alkalmazás megkezdését követően egy hónapon belül köteles tájékoztatni minket foglalkoztatásunk szabályairól és körülményeiről.

A tájékoztatónak tartalmaznia kell a munkáltató nevét, címét, a munkavállaló beosztását, az alkalmazás típusát és időtartamát, a felmondási idő hosszát, a fizetés mértékét és módját, a fizetett szabadsághoz való jogot, a normál munkaórák számát, és az alkalmazható kollektív megállapodást.

A törvény szerint a próbaidő maximum fél év lehet, ez azonban a kollektív szerződések (kollektivavtal) keretein belül változhat (például előfordulhat, hogy nem lehet próbaidőt megállapítani egy adott vállalatnál, vagy kevesebbnek kell lennie 6 hónapnál).

Fizetés

Svédországban a törvény nem ismeri a minimálbér fogalmát (noha a kollektív szerződések sok esetben meghatározzák). A munkabért jellemzően a munkaadó, a szakszervezet és a munkavállaló közösen állapítja meg különféle tényezőket (kor, végzettség, tapasztalat, stb.) figyelembe véve. Ez nem hasraütés szerűen megy, az adatok általában nyilvánosak, tehát előre is tudunk tájékozódni.

Munkaidő, szabadság

A heti 40 óra Svédországban is 40 óra, viszont ha gyerekünk van, akkor annak 8 éves koráig negyedével csökkenthetjük a munkaidőnket. A túlórák száma nem haladhatja meg a 48 órát (négyhetes ciklusban), az 50 órát (havonta) és a 200 órát (egy éven belül).

A minimum szabadság 25 nap évente, de ez is nagyban függ a kollektív szerződéstől. Nyáron (júniustól augusztusig) legalább 4 heti folyamatos szabadságra vagyunk jogosultak!

Szakszervezet

A fentiekből is kitűnik, hogy a szakszervezet Svédországban komoly dolog, és ezt megerősítette említett posztjában Kövérmadár is: „Havonta tagdíjat kell fizetni, amiért cserébe különböző juttatásokat kapunk. Egyrészt jelentősen növeli a munkanélküli segély összegét, ha elveszítjük a munkánkat, másrészt kaphatunk tagi kölcsönt, tagi hitelkártyát, kedvezményesen nyaralhatunk bizonyos külföldi szállodákban, illetve egyéb extra dolgokban részesülhetünk”.

Munkanélküli segély

Senkinek nem kívánjuk, de Svédországban is előfordulhat, hogy munkanélküliek leszünk. Jó tudni, hogy az ottani munkanélküli biztosítás két részből áll: az alap- és a kiegészítő (jövedelemtől függő) segélyből, utóbbi nagyságrendileg a duplája az előbbinek. Az ellátás maximum 300 napig jár.

Az alapváltozat annak jár, aki a munkanélkülivé válását megelőző egy évben legalább 6 hónapig dolgozott, minimum havi 80 órát, vagy 6 egymást követő hónapon belül 480 órát. (Jó hír, hogy a más uniós tagországban ledolgozott időt beleszámolják a jogosultsági időbe.)

A kiegészítő segélyt az kaphatja meg, aki munkája elvesztését megelőzően legalább 12 hónapig tagja volt egy ún. munkanélküli biztosítási alapnak (erről írt feljebb Kövérmadár is).

Hasznos linkek

Munkanélküli hivatal (Arbetsformedlinge)

Gazdasági bűncselekmények hivatala

Álláskereső portál (Arbetsformedlingen)

Szakszervezetek:

SACO

TCO

LO (szakszervezeti szövetség)

Változó világ

Munkaerőpiaci Koordinációs Hivatal, Alla Studier

Svéd Kalauz

Segítség vállalkozás beindításához (Verksamt)

Svédország oktatási rendszere

A svéd általános iskola (grundskola) 9 éves, a középiskola vagy gimnázium (gymnasiet) pedig 3 évig tart. A középiskolában egyszerre akár több szakmát is meg lehet tanulni.

„Minden gyerek, abban az évben, amikor betölti a 6. évét, elkezdi az iskola előkészítőt. Ez a 0. osztály. Vagyis nem számít bele a 9 osztályos kötelező általános iskolai évekbe, de ettől még kötelező, naponta 4 óra és ingyenes.

Természetesen délutánra is maradhatnak a gyerekek, ezért már a szülőnek az éves jövedelme után havidíjat kell fizetni. 11 hónapra kell kifizetni a napközi díját, függetlenül attól, hogy a gyerek beteg, vagy éppen elutazott valahova a szüleivel.

A július hónap ingyenes, természetesen minden óvoda-iskola-napközi és a legtöbb munkahely is be van zárva 4 hétre, ez a kötelező nyári szabadság, amivel a munkaadó rendelkezik és ki is kell venni.

Az összes könyvet, füzetet, ceruzát, tollakat, papírokat, festékeket stb. mindent az iskolában kap meg minden gyerek. Az iskolák fel vannak szerelve laptoppokkal és iPad-del. Van olyan iskola, amelyik minden diáknak megvette már.

Függetlenül attól, hogy milyen a szülők jövedelme vagy munkája, ezt a befizetett adókból finanszírozza az állam, illetve az iskola”írta egy posztjában mrsmihály.

Jöjjön megint Kövérmadár: „Az oktatás szakmai színvonala, a kollégáimat látva egyáltalán nem rossz. Az általános műveltség (beleértve az alapvető matematikai és fizikai ismereteket is) viszont nem túl magas. Gondolkodás nélkül veszik elő a számológépet, ha ki kell vonni 52-ből 13-t.

Az állami iskolákban a tanulás ingyenes (a főiskolákon és egyetemeken is). Ha jól tudom, akkor a felsőoktatási intézményekben semmiféle megkötés nincsen, ha az ember érzi magában az erőt és kitartást, akkor lehet 3 vagy még több diplomája is – mind térítésmentesen. A könyvekért természetesen fizetni kell, ahogy hallottam nem is keveset.

A felsőfokú oktatás színvonalas, a legjobb 100 egyetemből 2 is itt van (67. Lund University, 75. Uppsala University). Bárki, akinek van személyi száma (personnummer – PN) ingyen tanulhat a helyi felnőttképző intézményekben.

Hasznos linkek

Svéd oktatási rendszerről (Omsvenskaskolan)

Oktatási támogatások (CSN)

Svéd iskolakereső

Nyelvtanfolyamok (Digitala Sparet)

Svéd kultúrsokk

Svédország egészségügye

És akkor a híres svéd egészségügy… A helyzet az, hogy éves szinten 1100 koronáért minden ellátást ingyen kapunk, ráadásul az óra csak az első igénybevételkor kezd ketyegni, azaz akkortól számít a 12 hónap.

A vényköteles gyógyszerekre is lehet hasonló biztosítást kötni, ez mondjuk 2200 koronába kerül, de ezért is egy éven keresztül ingyen jutunk hozzá az orvos által felírt gyógyszerhez (és itt is az első alkalomtól indul az óra).

„Az egészségügyi ellátás, Magyarországhoz hasonlóan ingyenes, alanyi jogon jár mindenkinek. Két, nagy eltérés azonban van: a fogászat nem tartozik ebbe bele, így ennek megfelelően horrorisztikus ára van.

A másik pedig, hogy létezik vizitdíj. Nem csak orvoslátogatáskor, hanem a kórházban töltött éjszakákért is fizetni kell, igaz, csak egy jelképes összeget. Szintén vizitdíj-köteles, ha az embert mentő szállítja a kórházba. Van viszont egy éves limit, amit ha elérünk, onnantól 365 napon át már nem fog kelleni fizetni” – írta anno Kövérmadár.

Hasznos linkek

Egészségbiztosítási Pénztár

Egészségügyi Információs Szolgálat

Nemzeti Egészségügyi és Jóléti Testület

Nagykövetségek

Magyarország Nagykövetsége

Dag Hammarskjöldsväg 10

115 27 Stockholm

Tel: (00 46) (8) 661-6762, 662-5675

Fax: (00 46) (8) 660-2959

E-mail: embassy.stockholm@kum.hu

Svéd Nagykövetség

Budapest II.

Kapás utca 6-12.

1027

Telefon, fax, e-mail:

Tel: +36 1 460 6020

Fax: +36 1 460 6021

E-mail: ambassaden.budapest@gov.se

(Fotó: pixabay.com/Unif)

Share.

About Author

1 hozzászólás

Leave A Reply