Svédasztal és sokféleség

0

Képzeljünk el egy svédasztalos vacsorát, ahol több nemzet gyermeke is részt vesz, és mindenki a saját hazai eledelét hozza! Jó lenne egy olyan pult, ahol felsorakozik az arab, az indiai, a kínai, a magyar… stb. étel és nem csak a gulyás? A témát a Bezzeg a svédek blog vetette fel.

„A diverzitás nekem azt jelenti, hogy sokfélék vagyunk, mindenki mást hoz a közösbe, mindenki a saját hátterének megfelelő értéket tesz az asztalra.

Képzeljünk el egy svédasztalos vacsorát – amit ott knytkalas-nak neveznek -, ahol több nemzet gyermeke is részt vesz, és mindenki a saját hazai eledelét hozza!

Imádnám, ha minél több náció venne részt egy ilyen megmozduláson, hogy minél több finomságot kóstolhassak meg. Sokkal jobban szeretnék egy olyan pultot, ahol felsorakozik az arab, az indiai, a kínai, a magyar… stb. étel és nem csak a gulyás.

Külföldön keresel munkát, de még nem találtál? Itt közel 1000 álláslehetőség vár!

Ha az egyik résztvevő mégis úgy döntene, hogy nem törődik a szabályokkal és üres kézzel jelenne meg az összejövetelen – a hülyék felkiáltással – és mindenbe belekóstolna, hova tovább mindent elfogyasztana, na ott kezdődne a probléma egy része.”

Ilyenkor a megoldás nem a diverzitás beszüntetésében keresendő, azzal a felfogással, hogy senki ne üljön az asztalomhoz, aki más, mint én.

„Először inkább türelmesen magyarázzuk el az illetőnek a szabályokat. Ha másodszor sem hoz semmit a közösbe, akkor kérdezzük meg, hogy miért nem megy neki ez a dolog. A harmadik alkalommal pedig állítsuk föl az asztaltól és kísérjük az ajtón kívülre.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

(Fotó: Nehrams2020)

Share.

About Author

Leave A Reply