A svéd üzletek sem különbek

0

Svédországban (is) trükköznek az üzletek – derül ki a Bezzeg a svédek blogról, méghozzá személyes tapasztalat alapján. Szóval a felszólítás Skandináviában is érvényes…

„Nem telik az egész életem vásárlással, de a magasabb életszínvonalnak köszönhetően határozottan azt érzem, hogy megváltoztak a fogyasztói szokásaim, amióta Svédországban élünk. (…)

A Magyarországon megszokotthoz képest sokszor jobb terméket vagy szolgáltatást kapok a magasabb árért cserébe és ezzel együtt tudok élni, DE!

De nagyon nem csípem, amikor hülyének néznek. (…)

Az még OK, hogy a tudományos kutatásokra támaszkodva a boltok bejáratánál a polcok roskadoznak a leértékelt árukkal. Ennek hatására az emberek úgy érzik, hogy ide érdemes volt betérni, mert itt jó üzletet fognak csinálni, majd felvásárolnak minden szart.

Nem volt ez másképpen a Nacka Forumban sem a Hamleys játékboltban, ahol ajándékot kerestünk a hétvégi szülinapi zsúr ünnepeltjének – ahová a lányunk hivatalos.

Egy rakat cucc volt a pofánkba tolva és mindegyiken nagy sárga matrica büszkélkedett a régi és a fantasztikus új árral.

Nem feltétlenül az akciós ár miatt, hanem mert ilyet kerestünk megvettük a képen látható Barbie smink készletet. Tiszta haszon: 89,95 helyett csak 71,95. Ez bizony 18:- korona (majdnem 600 forint) spórolás – örvendezett a cost controller énem.

Egészen addig amíg otthon el nem távolítottam a matricát a dobozról…

És ez sajnos nem egyedi eset. Tegnap véletlenül betértem egy adidas outletbe ahol megakadt a szemem egy fekete Stan Smith cipőn. Azt már korábban olvastam valahol, hogy (nemcsak) az adidas külön kollekciót gyárt az outlet részére, amit egyáltalán nem is árulnak sosem a rendes üzletekben. az esetek nagy részében gyatrább anyagokból kissé módosított szabásminták alapján készítenek ide ruházatot meg cipőket, hogy az alacsonyabb árért ne kapjad ugyanazt a minőséget, mint a főutcán.

Szóval ott volt a kezemben ez a Stan Smith, de feltűnt, hogy nem pontosan olyan, mint a klasszikus cipő – picit módosítottak rajta. rá volt írva, hogy most 1500:- korona helyett csak 980:-.

Még szerencse, hogy tájékozott voltam az ügyben és tudtam, hogy az eredeti valójában 899:-be kerül.”

Ebben az esetben is érdemes elolvasni az eredeti bejegyzést, itt tehetitek meg.

Share.

About Author

Leave A Reply