Svájci paradicsom minden mennyiségben

0

A paradicsom az a piros zöldség/gyümölcs, amit annyira szeretünk és előszeretettel esszük szendvicshez, tesszük az ételeinkbe, nem igaz? Hát nem teljesen, derül ki a Svájc és más posztjából.

„Amikor 9 éve kiköltöztünk Svájcba, örömmel konstatáltam, hogy a házunkkal szemközti tanyán a gazda árul saját termésű paradicsomot. Még az első héten átsétáltam hozzá, és mondtam, hogy jó napot kívánok, 2 kg paradicsomot szeretnék venni.

Rendben, milyen legyen? Hát paradicsom! Látta, hogy így nem jutunk ötről a hatra, ezért bevitt a raktárba, ahol kicsi, közepes, nagyméretű, sárga és piros színű paradicsomok közül lehetett választani.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!!

Azóta sokkal tájékozottabb vagyok, sőt, magam is termesztek paradicsomot a teraszon és a kertben is. És nemcsak „paradicsomot”, hanem név szerint ismerem őket, vannak kedvenc típusaim és nálam is van mindenféle méretű, színű, és különböző célokra használt.

Van sárga, narancssárga, piros, csíkos zöld (green zebra), „fekete”, az icipicitől az óriásig minden méret. A fenti tálon pl. white beauty, green zebra, black cherry is található.

A ProSpecieRara Wildegg várának udvarán évente megrendezésre kerülő palántavásárán idén 4. alkalommal vettem részt önkéntes segítőként. Mi csak 8-9 fajta paradicsomot szoktunk kínálni, de van olyan termesztő, aki megszámlálhatatlanul sokat – szerintem akár 80 félét is árul.”

A teljes posztot (videóval!) itt találjátok, érdemes megnézni.

Tíz éve Svájcban

Share.

About Author

Leave A Reply