Svájci iskola magyar szemmel

0

Iskolatáska nincs, iPad viszont van a gyerekeknek abban a svájci iskolában, ahová Barni is jár. Vele és családjával múlt héten ismerkedhettünk meg, amikor arról volt szó, hogyan segíti a beilleszkedést az ottani suli. Most folytatjuk, méghozzá megnézve, hogyan is zajlanak a hétköznapok.

Szóval a svájci iskolában a gyerekeknek nincs kötött órarendje. Délelőtt négy órájuk van, köztük hosszabb-rövidebb szünetekkel, majd két óra ebédszünet szigorúan otthon.

Délután csak háromszor kell egy héten visszamenni, ilyenkor vannak egyrészt a németórák, másrészt az olyan lazább programok, mint a könyvtárazás, vagy a filmkészítés.

Kötött órarend hiányában iskolatáska sincs, mi több, mindent az iskola ad, a könyveket, a füzeteket, az írószereket és a többi kelléket is. Egyedül a tesicuccot kell otthonról hozni, de nincsenek megkötések, hogy milyen legyen.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

Barni svájci iskolájában minden gyerek kap egy saját iPadet, amit ugyan csak az iskolában használhatnak, de ott használják matekfeladatok megoldására, kérdőívek kitöltésére – írta a Dívány.

A svájci iskolában is vannak rendfelelősök, ám ez egy választott tisztség. Feladatuk az esetleges konfliktusok feloldása, és a gyerekek választják maguk közül (minden osztályból egy lányt és egy fiút).

Ők képzéseket is kapnak, fejlesztik őket, hogy egyre ügyesebben végezzék a dolgukat. A maguknál nagyobbak konfliktusaiba nem szólhatnak bele, csak a kisebbekébe.

A szülőknek egyébként minden hónap elsején a nyílt napon lehetőségük van megnézni, hogyan zajlik az élet az iskolában.

Mitől működik az angol iskolarendszer?

Share.

About Author

Leave A Reply