Star Trek-villa 25 millió dollárért

0

A Tony-díjas Broadway-producer floridai házának mozitermében úgy érezheti magát az ember, mintha a USS Enterprise-on lenne. Marc Bell 25 millió dollárért adta el a floridai Boca Ratonban lévő luxusházát.

A sci-fi rajongó művész hihetetlen gyűjteményét magával vitte, de a villa mozitermét értelemszerűen nem tudta mozdítani.

Így a Star Trek-ihlette helyiség a vibráló padlóval, a 3D hangrendszerrel, a 3 méter átmérőjű kijelzővel és az Enterprise kapitányi hídjának másolatával immár az új tulajdonost boldogítja. Persze kérdés, hogy mit kezdett a különleges, lila falú szobával, ami csak egy igazi rajongónak jelent valamit.

Marc Bell nehezen talált vevőt a 2500 négyzetméteres villára. 2014-ben még 35 millióért kezdte hirdetni, három évvel később már 29-ért is odaadta volna, végül 25-ért kelt el.

„Ez a ház a szórakoztatásra épült. Havonta rendeztünk adománygyűjtő eseményeket különböző jótékonysági szervezeteknek, és akár ezer embert is vendégül lehetett látni” – mondta Bell.

Mivel azonban gyerekei felnőttek és már New Yorkban élnek, ő pedig feleségével Miamiba költözött, inkább úgy határozott, hogy megválik a buliközponttól.

„Nem kell, hogy Star Trek-rajongónak lenned, hogy itt élj, az csak egy plusz” – mondta egy interjúban.

A ház Princeton Estates nevű lakóparkban található, ami Boca Raton exkluzív country klubjában van. Négy év építkezés után 2005-re készült el. Kilenc hálószoba, 16 fürdő és egy helikopterleszálló található az ingatlanban.

A mozitermen kívül más is megtetszhet az új tulajdonosnak, ha egy geekről van szó. Egy saját játéktermet is kialakítottak, több mint hatvan klasszikus videójátékkal és flipperrel. Egy másik helyiség úgy néz ki, mint egy világháborús bunker – itt a játékkonzolé a főszerep.

A gyerekek hálószobáját is fantáziadúsan festették ki: az egyikben egy tündérmese kastélya, a másikban kalózhajó van a falon.

Az igazi különlegesség a 11 fős moziterem: csak ennek a kialakítása négy évbe és egymillió dollárba került. „Akár rajongó vagy, akár nem, ennél nincs jobb hely megnézni egy filmet” – tette hozzá a volt tulajdonos.

Less be Jeff Bridges házába!

(Fotó: Marc Bell Real Estate)

Share.

About Author

Leave A Reply