Sport, szépség, kaja – mennyi az annyi?

0

Amikor az ember határátkelőként kicsit megmelegedik új otthonában, megpróbálja felmérni a terepet, és elkezd sportolási, szépészkedési és egyéb lehetőségeket keresni. Aztán jönnek a hol pozitív, hol negatív meglepetések. Így van ezzel a Fromázs blog szerzője is.

A sport

A szervezett sport Franciaországban nagyon drága, itt inkább futnak és bicikliznek az emberek. A pilates esetében 10 alkalmas bérletet lehetett vásárolni 150 euróért, ami sok, de itt már baráti árnak számít.

Azért óvatos duhaj vagyok, elmentem először egy próbaórára, azaz 20 euróért nem kellett még elköteleződnöm. Öten voltunk az órán és a pilates ez esetben rendkívül hasonlított a jógára.

Nem igazán erre számítottam, mert a pilatesnek nevezett videó, amire otthon szoktam hébe-hóba tornázni, egyáltalán nem olyan volt, mint ez az óra.

A szépségápolás

Nagyon hiányzik nekem itt az, hogy rendesen karbantarthassam magam. Nagyon drágák a szolgáltatások, így a fodrász és a kozmetikus is.

Amikor pedig egy manikűrösnél megláttam, hogy egy manikűr 50 euróba kerül, kitértem a hitemből. Nyilván, akinek rendes munkája van, annak ezt nem probléma itt kifizetni, de hát hol vagyon én még attól!

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn! Kattints, találj, költözz!

Azért, tuti ami fix, az angol óráimból befolyt bevétel nagy részével azonnal támogatni kezdtem a szépségiparban dolgozó, helyi szakembereket. Elmentem kozmetikushoz.

Nem tudjunk mi magyarok, hogy a magyar kozmetikusok mennyire nagyon fantasztikusak. Én tudom jól, főleg, hogy igencsak problémás a bőröm ezért Magyarországon rendszeresen jártam kozmetikába.

Arról ne is beszéljünk, hogy volt szerencsém megtapasztalni egy Omorovicza luxus arckezelést is, amíg ott dolgoztam.

Egy nem túl frekventált helyen lévő, barátságos kozmetikát néztem ki, ahol a thalasso kezelést (tengeri hatóanyagok) javasolta nekem a szimpatikus kozmetikus hölgy.

Mondtam neki, hogy feltétlenül legyen a kezelésben tisztítás, azaz nyomogassák ki a mitteszereket, pattanásokat, de megnyugtatott, hogy ez olyan. 60 perc – 60 euró. (otthon még 1,5 óránál rövidebb tisztító kezelésen nem voltam, árban pedig 15-30 eurónak megfelelő forintot szoktam fizetni attól függően, hogy Pécsről vagy Budapestről van szó) Hú, gondoltam, ez kicsit húzós, de 3 angol órából kijön.

A kezelés nagyon kellemes volt, de a magyarországi arckezeléseknek a nyomába sem ért.

A dínom és a dánom

A franciák híresek arról, hogy majd’ mindig igyekeznek friss alapanyagokból főzni, ezért nem is nagyon keresgéltem az óriási választékot a fagyasztott, félkész ételek terén.

Egyszer viszont vendégségben ettem egy rántott halat, ami annyira finom volt, hogy nem hagyhattam szó nélkül. Tudtam, hogy félkész étel, de ropogós volt a bundája és megtudtam, hogy 100% halból készült. Megismerkedtem a Picard-al. Nem kellett volna.

Ezt a márkát saját üzletekben árulják csak, a nagy szupermarketek nem jutnak hozzá. (Bal)szerencsémre, találtam is egy boltot 10 percre tőlünk. Korina imádja a halrudakat, rólam nem is beszélve, úgyhogy felkerekedtem.

Az üzletben csak fagyasztott termékeket lehet vásárolni, két teremben a fal mellett kígyóztak a fagyasztószekrények szép egymásutánban. Uramisten, itt mindent lehet fagyasztva kapni!

A hagyományos zöldségzacsiktól kezdve, a palacsintán át, a fagyasztott sütikig, croissant-okig! Minden mesésen néz ki a dobozokon és bárkit kérdezek, azt mondja, hogy ezek valóban jó minőségű termékek.

Rengeteg 300 grammos dobozka is volt, kész ebédekkel. Spenótos-kecskesajtos gnocchi, teryaki csirke rizibizivel vagy, lazacos tagliatelle, még ötletgyűjtésnek sem utolsó, ha az ember nem tudja mit főzzön. 2 euróért már kapunk egy ilyen ebédet, ami igazán nem rossz.”

A teljes posztot itt találjátok, persze, hogy érdemes elolvasni!

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Miért nem keresed nálunk?

Share.

About Author

Leave A Reply