Sokszoros fizetés külföldön

0

A magyar fizetésekhez képest néha elképesztő összegekért keresnek szakembereket külföldre, ám érdemes észnél lenni. Vegyük például a rendkívül keresett szakápolói munkalehetőségeket.

Miközben Magyarországon a Fizetesek.hu oldal szerint egy szakápoló átlagos bruttó bére ma 194 857 forint, külföldön a sokszorosát kereshetik meg a magyar szakemberek.

A kereslet nagyságát mutatja, hogy sok esetben a nyelvtudás sem feltétel, az egyik hirdetés például OKJ 54, OKJ 55 képzettséggel, német nyelvtudással vagy anélkül keres embert, ráadásul a nyelvtanulásban is segítenek.

Németországi munkalehetőségek a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Aki nem beszél németül, az havonta 1250 eurós, vagyis 387 ezer forintos fizetést kap maximum 120 óra/hónap nyelvoktatáson kívüli munkáért – írta a Pénzcentrum.hu.

Sikeres B2-es nyelvvizsga esetén a német bértáblázat szerinti legalább 2400 (vagyis 744 ezer forintos), de akár 3500 euró (vagyis 1 millió forintnak megfelelő) alapfizetést ígérnek havonta kiegészítő pótlékokkal.

Egy másik hirdetésben bruttó 3500 eurós fizetésért keresnek embert, plusz ehhez jön még a naponta nettó 10/15 eurós úgynevezett kiküldetési hozzájárulás. Ehhez viszont elengedhetetlen a befejezett egészségügyi szakápolói vagy ápolói végzettség és a német honosítás.

Ezek egy ekkora különbség már igencsak csábító tud lenni, de nem árt figyelembe venni, hogy ezt a pénzt külföldön is kell elkölteni. Márpedig a Világbank adatai alapján a bruttó 2400 eurós fizetésért Németországban csak annyi árut tudunk vásárolni és annyi szolgáltatást tudunk igénybe venni, mint Magyarországon bruttó 410 946 forintért.

Ami persze még mindig több mint kétszerese annak, amennyit a Magyarországon dolgozó szakápolók keresnek.

Tele a berliniek hócipője a németül nem tudó pincérekkel

(Fotó: pixabay.com/eliola)

Share.

About Author

Leave A Reply