Sokkal jobb lesz a belgáknak

0

Nagy lépésre szánta el magát a belga kormány, amely 33-ról 25 százalékra csökkenti a munkát terhelő adókat és járulékokat. A kieső bevételeket az energia, dohányáruk és alkoholos italok általános forgalmi adójának (áfa) növelésével ellensúlyoz.

A változások a számítások szerint 900 millió eurót hagynak a vállalkozásoknál a járulékok csökkentésén keresztül. A kormány számításai szerint így havi 100 euróval több marad az átlagos jövedelmű dolgozóknál.

A munkát terhelő adók csökkentése miatt kieső bevételek pótlására a kormány 21 százalékra megemeli az elektromos energiát terhelő áfát, amelyet az előző kormány 6 százalékra csökkentett, valamint növeli az üdítő italok, az alkohol és az üzemanyagok után fizetendő adót is.

A most elfogadott törvénycsomag a Charles Michel vezette, tavaly októberben hatalomra került jobboldali kormány egyik fő intézkedése az ország költségvetésének kiegyensúlyozására, amely a kormány reményei szerint 2018-ra megtörténik. Tavaly Belgium költségvetési hiánya 3,2 százalék volt GDP-arányosan – írja az MTI.

Share.

About Author

Leave A Reply