Sokan akarnak elmenni, de ez nem megoldás

0

A választás után sokan gondolják úgy, hogy külföldön kellene folytatni az életet, ám aki szeretné jobbá tenni Magyarországot, annak maradnia kell – mondta Jeszenszky Géza volt külügyminiszter az Eötvös Csoport vitaestjén.

Az Eötvös Csoport elsősorban olyan szakembereket, tudósokat, közéleti személyiségeket hoz össze, akik nem feltétlenül állnak messze a jobboldaltól, viszont meglehetősen kritikusan szemlélik a kormány tevékenységét.

A választások utáni első előadás után a 444.hu kérdezte Jeszenszky Géza volt külügyminisztert a kialakult helyzetről. Az Antall-kormány diplomáciájának egykori irányítója (aki még 2010 után is volt nagykövet) beszélt az elmúlt napokban ismét lendületet kapott kivándorlás kérdéséről is.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

„Sokan akarnak most elmenni, sok ismerős, barát gyerekei, unokái. Ez nem megoldás. Aki változást, jobb Magyarországot akar, annak itt kell ezért dolgozni” – mondta a volt diplomata.

„Alapvető dolog, hogy nem csak maradni kell, de meg kell őrizni az integritásunkat. Nem állni be a sorba, nem válni korrupttá, még akkor sem, ha az az érvényesülés legegyszerűbb módja. Tanulni kell és figyelni a világot” – tette hozzá Jeszenszky Géza.

A nyugatot szerinte a propaganda hatására vagy a valóságosnál sokkal rosszabbnak hiszi a magyar társadalom, és miközben megvannak a hibái, van egy olyan önkorrekciós képessége is, ami reményt nyújt.

„Többen szeretnének kimenni külföldre, mint hazajönni”

(Fotó: pixabay.com/Ben_Kerckx)

Share.

About Author

Leave A Reply