Sokak örömére drágul az élelmiszer Franciaországban

0

Az ember általában nem nagyon szokott örülni annak, ha drágul az élelmiszer, mert hát nem is nagyon van ilyenkor minek. A jelek szerint most Franciaország mégis kivétel lehet, ahol sok ember régi vágya vált ezzel valóra.

Hatályba lépett ugyanis az a törvény, mely szerint a boltok az önköltségi árakhoz képest legalább 10 százalékos haszonkulccsal kell, hogy eladják a nagy élelmiszermárkák termékeit. (Tehát nem ennyi lehet a maximum – ez a minimum.)

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Ha ez nem lenne elég, emellett azt is előírja a jogszabály, hogy az akciós termékek ára legfeljebb 34 százalékkal lehet alacsonyabb, mint az önköltség – írta a EuroNews.

A dolog mindjárt érthetőbb lesz, ha tudjuk, hogy ez a törvény Emmanuel Macron köztársasági elnök választási ígéretei között szerepelt. A célja pedig az volt, hogy a politikus maga mellé állítsa a Franciaországban rendkívül komoly érdekérvényesítő erővel bíró gazdákat.

Ők ugyanis már régóta arra panaszkodtak, hogy a nagy élelmiszerláncok közti árverseny miatt nem tudják megfelelő áron eladni a termékeiket. Ugyan a kormány most azt ígérte, az áremelés nem lesz drámai, kérdés, mit gondolnak erről az emberek. Akik nem gazdák.

Négy évvel az indulás után szeretnénk tovább fejleszteni a Határátkelő oldalát. Segítsetek nekünk ebben egy kérdőív kitöltésével, amit ITT TALÁLTOK! Szóljatok bele ti is, merre menjen tovább a Határátkelő! Köszönjük szépen!

(Fotó: pixabay.com/Tariq786)

Share.

About Author

Leave A Reply