Soha ennyi brit még nem volt a Brexit ellen

0

Az elmúlt másfél évben még soha ennyi brit nem volt az ellen, hogy az ország kilépjen az Európai Unióból, mint most. Alighanem erre az helyzetre tökéletesen igaz a mondás: késő bánat…

A britek immár több mint fele, ötvenegy százaléka ellenzi Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból, míg 41 százaléka ért vele egyet – derül ki a The Independent brit hírportál megbízásából készült felmérésből.

A BMG Research közvélemény-kutató intézet által készített felmérésen ugyanazt a kérdést tették fel a polgároknak, amelyet a brit EU-tagságról tavaly júniusban tartott népszavazáskor, vagyis arra kellett válaszolniuk, hogy az Egyesült Királyságnak az EU tagjának kell-e maradnia, vagy távoznia kell az EU-ból.

Mutass be a Brexitnek! Válogass angliai álláslehetőségek közül!

A közvélemény-kutatás során 1509 felnőttet kérdeztek meg december 5. és 8. között. Az eredmény szerint a maradni akarók száma tíz százalékponttal haladja meg a kilépést támogatók számát.

A megkérdezettek 51 százaléka a tagság mellett, 41 százaléka pedig ellene van, hét százalékuk azt mondta, hogy „nem tudja”, egy százalékuk pedig elutasította a válaszadást.

A The Independent hangsúlyozza, hogy a maradni akarók száma most a legmagasabb a Brexit-pártiakhoz képest a tavalyi referendum óta, melyen tavaly júniusban tartott népszavazáson a résztvevők szűk, 51,9 százalékos többsége voksolt a kilépésre, 48,1 százaléka pedig ellene.

Szívesen élnél külföldön, de nem találtál még munkát? Keress a Határátkelőn!

(Fotó: GettyImages)

Share.

About Author

Leave A Reply