Most senki nem tud semmit

0

A britek uniós kilépése alaposan bekavart a nagy-britanniai munkavállalásba, mennek a pletykák (néha a rémhírek is), így aztán a legtöbben csak annyit tudnak, hogy nem tudnak semmit.

Ezzel együtt is, aki a szigetországban vállalna munkát (mert azt azért még mindig érdemes), jobb, ha felkészül rá, hogy nyelvtudás nélkül nem megy majd semmire. Léna szerint is az a legfontosabb, hogy az ember ismerje a nyelvet.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

„Egy gyári munkához is alap, hogy tesztet iratnak és szóbeli elbeszélgetés is van, ezeket nyelvtudás nélkül nem lehet megcsinálni. Egyébként gyárakban mindig van felvétel, csak ott úgy kell számolni, hogy abból a minimálbéres fizetésből nem tudsz fenntartani egy lakást, csak egy szobát, több emberrel együtt” – mondta a Díványnak.

„Az egészségügyben nem csak az orvos hiányszakma, hanem az ápoló is, de ehhez is nagyon jó nyelvtudás kell” – tette hozzá Léna.

„Egyébként a Brexit miatt elég nagy a bizonytalanság, nem biztos, hogy most pont Angliának vágnék neki, mert senki nem tud semmit, emiatt mennek a pletykák és a rémisztgetések. Ugyanez a helyzet munkaadói szinten is, mivel ők sem tudnak semmit, így úgy tűnik félnek is attól, hogy kelet-európaiakat vegyenek fel” – hívta fel a figyelmet.

Így verték át a Brexitre szavazókat

(Fotó: pixabay.com/geralt)

Share.

About Author

Leave A Reply