Megdöbbentő képek határátkelőkkel

0

Sebastiao Salgado egy brazil szociofotós, aki már több mint 100 országban járt különböző projektjei kapcsán. Az életéből hét évet töltött azzal, hogy határátkelőket fotózott, nem kevesebb, mint 35 országban.

A fotókat a Migrations (Migrációk) című könyvben gyűjtötte össze, amit őszintén szólva csak ajánlani tudunk mindenkinek, és itt nem csak azokra gondolunk, akiket érdekel a téma.

A háborúk, természeti katasztrófák, az elviselhetetlen tömeg és nyomor elől menekülő emberek között töltött idő ugyanis egészen érdekes perspektívát adott a brazil fotósnak.

Ajánlója szerint ez az első igazán részletes képi bemutatása annak a tömeges vándorlásnak, ami az elmúlt évtizedekben kezdődött és ma is zajlik, sőt, mintha most kezdődött volna csak igazán.

Sebastiao Salgado kísért Latin-Amerikából az Egyesült Államokba tartó embereket, a volt Szovjetunió tagállamaiból elköltöző zsidókat éppúgy, mint Európába tartó afrikaiakat és még sorolhatnánk.

Szóval érdemes kézbe venni a könyvet, és elgondolkodni egy kicsit a világ folyásán, no meg azon is, a világ szerencsésebbik felén élve mennyire nem látjuk ezeknek az embereknek az életét.

(Fotók: amazonasimages.com)

Share.

About Author

Leave A Reply