Saját miniház szinte ingyen

0

Az előre gyártott elemekből gyorsan összerakható házikó alig több mint 6 négyzetméter, de minden szükséges megtalálható benne. Ennek megfelelően minimális összegből kihozható. Mondjuk táncolni nem fogunk benne…

Itt a megoldás az egekbe szökő lakásárak problémájára: saját magunk építhetjük meg házunkat jóval olcsóbban, és egy trailerre szerelve bárhova költözhetünk vele.

A Magenta Mini Ház ötlete egy cseh építésztől, Vojtech Valdától, művésznevén Joshua Woodsmantól származik.

Már többféle minimalista faházat tervezett a DIY jegyében, a legújabb különlegességét az adja, hogy utánfutóként is szállítható, így gyorsan lakóautóvá változik, és ha gondolunk egyet, a világ bármely pontján tanyát verhetünk.

A házikó 3,4 méter hosszú és 1,9 széles. Elfér benne egy kanapéágy, a fűtés, egy kicsi konyha, víztartály és vécé is.

A cseh építész úgy számol, az anyag- és munkaköltséggel együtt 9900 euróból, vagyis 3,15 millió forintból kihozható az építkezés. A tervrajzokat emellett 79 euróért lehet megrendelni Woodsman holnapjáról.

Az anyagokat viszont magunknak kell beszerezni, és az összerakás is ránk vár. Az építész két évig dolgozott a terveken, amíg véglegesítette azokat.

„Mivel ez szokatlan és provokatív, ellentétben áll a mai modern építészet szürke, minimalista stílusával, a tiszta belső elrendezésekkel, amilyenben majdnem mindenki él” – mondta Woodsman. A miniházak mobilitását és manőverezhetőségét is kiemelte, és azt, hogy ellenállóak.

Botrány lett az aprópénzért árult egymilliárdos házból

(Fotó: pinuphouses.com)

Share.

About Author

Leave A Reply