Rossz hír a sokat repülőknek

0

Akik sokat repülnek (márpedig a határátkelők között alighanem bőven akadnak ilyenek) aligha örülnek majd a hírnek, mely szerint a következő években (durván a következő két évtizedben) több mint 50 százalékkal nő majd az európai repülések száma. Ami azt jelenti, hogy bele fogunk fulladni a késésekbe.

Az Eurocontrol tanulmánya szerint ugyanis a repülőterek kapacitása képtelen lesz követni az Európán belüli repülések számának ilyen drasztikus emelkedését, amiből az következik, hogy a mostaninál hétszer (!) több járat fog 1-2 órát késni.

Az európai légiforgalom áramlásának megszervezésével, illetve a léginavigációs díjak beszedésével foglalkozó Eurocontrol honlapján közölt Challenges of Growth című tanulmány rámutat, hogy 2040-ig 16 millióra emelkedik majd az éves repülések száma.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK ITT – ÉS MÉG REPÜLŐ SEM KELL HOZZÁJUK!

A repülőterek ezt képtelenek lesznek követni, 111 repülőtér átlagosan 16 százalékos bővítés tervez, a 20 legnagyobb repülőtéren ennél valamivel nagyobb, 28 százalékos kapacitásfejlesztésbe fognak. Nem kell matekzseninek lenni, hogy kiderüljön, a két arány között elég durva a különbség.

A nyári szezonban a mostani, járatonként átlagos 12 perces késés 20 percre nőhet a következő 22 évben és hétszer annyi járat késhet 1-2 órát, mint most. Míg tavaly 50 ezer utasnak késett 1-2 órát a járata, addig 2040-ben már közel félmillió utast érinthetnek a nagyobb késések – írta a Portfolió.

Te mennyit költesz a repülőtéren?

(Fotó: pinterest.com)

Share.

About Author

Leave A Reply