Rondán felsült a Brexit-párti politikus

0

Kicsit benézte a dolgokat Steve Baker. A brit konzervatív képviselő ugyanis arról panaszkodott, hogy szerinte a járvány miatt elrendelt országos lezárás szembe megy Az emberi jogok európai egyezményével.

„A lezárás a családi élethez való jog komoly megsértése. Amikor ezt mondom, Az emberi jogok európai egyezményére gondolok” – mondta felháborodva a BBC Today című műsorában a brit politikus.

A buckinghamshire-i képviselő kijelentésének igazát nem tisztünk megítélni, az azonban más kérdés, hogy Steve Baker nem mindig volt ekkora tisztelője az 1953-ban elfogadott dokumentumnak, aminek végrehajtására hozták létre az Emberi Jogok Európai Bíróságát.

Az egyezményt egyébként az Egyesült Királyság 1998-ban foglalta vele a hazai jogrendbe. Aztán 2016-ban jött a Brexit-referendum, melynek részeként átvitt értelemben persze arról is voksoltak, hogy maradjon-e az egyezmény a brit jogrend része. Na és ki szavazott úgy, hogy semmi szükség rá a szigetországban?

Bingó, Steve Baker.

„Csak nem Steve Bakert kaptam el a Today-ben, amint éppen Az emberi jogok európai egyezményét emlegetve kritizálja a korlátozásokat? Ugyanazt a Steve Bakert, aki ki akarja vonni az országot az Emberi Jogok Európai Bíróságának hatálya alól?” – jegyezte meg egy tweetben Andrew Adonis.

De nem csak a felsőházi tag, korábban a Blair- és a Brown-kormányban is miniszteri tisztséget betöltő munkáspárti politikus vette észre az üvöltő ellentmondást, voltak, akik képmutatással vádolták a tory politikust,

Akinek persze abban sincs igaza, hogy az intézkedés sértené az emberi jogokat, hiszen ugyan az utazások és a látogatások korlátozva vannak, de az embereket nem szakítják el a családjuktól.

Komoly károkat okoz a briteknek a teázás

Share.

About Author

Leave A Reply