Róma haladóknak

0

Az Olaszmama bloggere összeszedte azokat a látványosságokat, amelyeket mindenképp érdemes meglátogatni az olasz fővárosban.

„Rómában minden megvan: az ókor, a reneszánsz, a fasizmus, a fényűző paloták, a periféria barakkjai, a carbonara,  a papírvékony pizza, és főleg a rómaiak.”

Róma és kihagyhatatlan látnivalók, mint a Colosseum, a Trevi-kútba, a Szent Péter Bazilika, van azonban néhány olyan nevezetesség, amely esetleg elkerülheti a figyelmünket.

Ott van először a Ponte Palatino híd, amelyben első ránézésre semmi izgalmas nincs, de ha kocsival kell rajta áthajtanunk, egy pillanat alatt ránk jöhet a szívbaj. A rómaiak ezért emlegetik angol hídként.

A Fontana della Terrina szökőkutat a bennfentesek csak levesestálnak becézik.

„A kút egy ideig fedetlenül állt a Campo dei Fiorin , ahol a mai napig tartanak piacot. Eképpen esett hát, hogy a kofák előszeretettel dobáltak bele gyümölcsöt, zöldséget, esetleg halat. XVI. Gergely aztán ezt olyannyira megelégelte, hogy befedte a kutat” – szól a monda.

Külföldre húz a zsebed is? Válogass közel 1000 állásajánlat közül egyetlen kattintásra!

A Santa Maria Vallicella templom egy igazán egyedi oltárképet rejt, egyenesen Rubens keze művét, és amely állítólag egy időben vérzett is. Erre bizonyítékok nincsenek, az viszont bizonyos, hogy az oltárkép központi figuráit, azaz a Szűzanyát és Jézust egy különálló táblára, sőt kettőre festette a mester, amely csigák és kötelek alkotta mechanizmus segítségével mozgathatók, így hol az egyik, hol a másik látszik. A trükköt maga Rubens találta ki, arra az estere, ha a festményt restaurálni kellene, könnyen lehessen mozdítani.

„Ha valaki szeretné mozgásban látni az alkotást, menjen el a vasárnapi misére, hiszen ezt követően indul a móka, amelyet az alábbi videó 2:05 percétől láthattok átváltozni” – írja az Olaszmama bloggere.

A teljes posztot itt találjátok, ne hagyjátok ki!

Share.

About Author

Leave A Reply