Röghöz kötnék az egyetemistákat

0

A frissen végzett egyetemisták elvándorlása nem meglepő, hiszen sokkal több választási lehetőségük van, a szemfüles diákok egy része már a tanulmányai alatt megalapozza a jövőjét az ERASMUS programmal.

Románia hasonló problémákkal küzd. Liviu Pop oktatási miniszter elgondolkodtatónak és megfontolandónak nevezte a fiatalok tömeges kivándorlásának megszüntetését.

A gyakorlat megszüntetéséhez alapul vennék a Magyarországon bevezetett röghöz kötést, amely az államilag támogatott képzésen diplomázott hallgatókat kötelezné arra, hogy legalább annyi időt töltsenek Romániában munkavállalóként, mint amennyit a felsőoktatásban.

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

A román oktatási miniszter egy képviselői beadványra reagálva fejtette ki, hogy elképzelhetőnek tartana egy ilyen intézkedést, ugyanakkor ahhoz szükség lenne a tanügyi törvény módosítására, ugyanis az jelenleg nem köti feltételekhez az állami finanszírozású egyetemi helyek betöltését.

A miniszter közölte a képviselővel: amennyiben lehetséges, figyelembe fogják venni javaslatait a munkaerő-elvándorlást érintő vitákon.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn! Kattints, találj, költözz!

(Fotó: pixabay.com/Alexas_Fotos)

Share.

About Author

Leave A Reply