Reszeges zullott naplopo

0

A romantikus nevű Mayree-uh-uh blog szerzője Uncle Joe, aki Marokkóból jelentkezett be korábban, bemutatva egy egészen különleges figurát, Hanint.

„Ültünk Akhfenir egyik kis kávézójának teraszán, méregerős helyi feketét kortyolgatva, gyenge szellő tette kellemessé a gyönyörű napsugaras tavaszt. Pár száz méterre az Atlanti-óceán sustorgott, ezt leszámítva talán negyedóránként gurult el egy autó a poros úton, csend és nyugalom, igazi kávésmerengős időszak… és akkor a helyi könyvelőnk megjegyezte, hogy a barátja, a sofőrje –Hanin – tud magyarul.

Az unszolásra elmosolyodott a srác, majd kissé törve, de érthetően azt mondta:

– Reszeges zullott naplopó.

Majdnem kiköptem a kávém. 🙂

Mint kiderült, magyarokkal dolgozott együtt valami filmforgatáson.

Aztán az is kiderült, hogy ő csak passzióból sofőrködik, hiszen nyugodtan ücsöröghetne otthon az úszómedencés villájában hideg sört kortyolgatva, mivel a mozinál dolgozik nem kevés pénzért, mint különleges effektekért felelős szupervigyor.

Közel 1000 külföldi munkaajánlat vár a Határátkelőn!

Az ugye (nem) köztudott, hogy Marokkóban található vagy 4-5 nagy stúdió, vagy mi az ördög a neve annak a helynek ahol a filmek csinálódnak és eléggé pezsgő az élet.

Rengeteg filmhez gyártott kelléket a saját workshopjában, például a Múmia egyik részéhez helikopter rotorból készített ventillátort, ami a homokot fújta mintegy viharként, vagy az Asterix katapultját is ő hozta össze (…)

Dolgozott már Spielberggel, Cameronnal, Ridley Scott-tal, a karóráját DiCapriótól kapta, most pedig épp Clint Eastwooddal kocsikázik.

Hanin sosem tanult angolul, ennek ellenére tökéletesen beszél, viszont az írása az hogyismondjam… kódfejtésre szorul: im ok i miss you so match sen may best wiches to the all family. i m in rabate wed cline estowod we hafe 2monte schouting ade we travette to tanja wed spithdre mane films we have 4monte maryemme schi woorkine wed asse.”

Az angolhoz nyomokban hasonlító szöveg megfejtését elolvashatjátok Uncle Joe blogjában ide kattintva, ahol további képeket és persze bővebb leírást is találhattok.

Share.

About Author

Leave A Reply