Repülő luxushotel 36 milliárdért

0

A vadonatúj Airbus ACJ320neo mindent kínál, amit egy csúcskategóriás luxusszálloda is képes, mindezt 17 utasnak egyszerre. A dolog apró szépséghibája, hogy 110 millió dollárba kerül.

A gép 17 utassal (és persze a megfelelő személyzettel) a fedélzetén nagyjából 10 ezer km-t képes megtenni leszállás nélkül, ami eléggé rendben van. A belső kialakítása valami egészen pazar, miként az kiderül a charterjáratokat üzemeltető brit Acropolis Aviation képeiből.

Az első Airbus ACJ320neo voltaképpen egy luxuslakosztály, méghozzá jó nagy, tele a legexkluzívabb, csúcsminőségű felszerelésekkel. A gép voltaképpen az előd Airbus 320neo átalakított változata – a karosszéria maradt, a motorok (és némileg a szárnykialakítás) azonban változtak.

Az első példányt tavaly fejezték be, majd Svájcba repült, ahol megkapta a teljesen egyedi belső kialakítást.

Az ára kissé izmos, de azt kell mondjuk, hogy (legalábbis a képek alapján) minden centet megér. Van rajta egy külön hálólakosztály külön fürdőszobával, utóbbi ráadásul a cég szerint olyan nagy, amilyen nagyot még soha egyetlen Airbusba sem építettek.

Emellett lounge, étkező és teljes értékű konyha is található benne, ami 17 utas (illetve ennyinek jut ágy, ha nagyon muszáj, még ketten felférnek, de nekik csak ülőhely jár) esetében voltaképpen indokolt is.

„Rendkívül elégedettek vagyunk a gép megérkezése, 2019 januárja óta eltelt időben elvégzett munka minőségével. A gép igazán rendkívüli, a VIP charterek piacán új szintet jelent, tökéletesen kihasználva a rendelkezésre álló helyet” – lelkendezett az Acropolis ügyvezetője, Jonathan Bousfield.

Az biztos, hogy a gép a fotók alapján kifejezetten lenyűgöző.

Íme, Jason Statham különleges háza!

(Fotó: Acropolis Aviation)

Share.

About Author

Leave A Reply