Rengeteg pénzt jelentenek a külföldi diákok

0

Majdnem negyedmillió külföldi hallgató iratkozik be minden évben a brit egyetemekre, ami elképesztően nagy bevételt jelent az országnak. A helyzet várhatóan a Brexitet követően sem változik érdemben.

Évi 230 ezer hallgatót szívnak fel külföldről a brit egyetemek, ami a mindenféle költekezéssel együtt körülbelül 20 milliárd font bevételt jelent a brit gazdaságnak.

Érdekes, hogy a legtöbben Kínából és posztgraduális képzésre érkeznek Nagy-Britanniába, azon belül is főleg Londonba. Érdekes módon mégsem a főváros, hanem Sheffield kaszál a legnagyobbat, ahol több műszaki egyetem is van.

Mutass be a Brexitnek! Válogass angliai álláslehetőségek közül!

A listán Oxford csak negyedik, Cambridge nyolcadik – jegyezte meg az Infostart, ami szerint a legnagyobb jövedelemforrás a tandíj, de a fiatalok költekezése is milliárdokat jelent.

A szendvicsbárok, a kerékpár-üzletek, a taxisok keresik rajtuk a legtöbbet – kisebb egyetemi városokban nélkülük akár meg is szűnnének – ez után jönnek a sorban az éjszakai mulatók, s csak utolsónak a könyvüzletek.

A külföldi diákok beutazását a brit kormány egyelőre nem korlátozza, ha találnak maguknak egyetemi helyet, jöhetnek ahányan akarnak, bár a bevándorlási hatóságok újabban vizsgálni kezdték a helyzetet, hiszen igen sok külföldi diák a diploma megszerzése után Angliában marad.

A nyelvazonosság miatt persze rengetegen jönnek tanulni az Egyesült Államokból és a brit nemzetközösség országaiból, de Kína áll mégis az első helyen, és ez a tendencia előreláthatólag belátható időn belül nem fog megváltozni.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

Share.

About Author

Leave A Reply