Rengeteg közpénz megy sportra, kevés az egészségügyre Magyarországon

0

A legfrissebb adatok szerint az Európai Unió tagországai közül az összes állami kiadást tekintve 2017-ben Magyarországon volt a legmagasabb a sportra és a rekreációra szánt kormányzati ráfordítás aránya. Eközben az egészségügy… hát ott van, ahol van.

Az Európai Uniós statisztikai hivatala 2017-es adatokat feldolgozó jelentése szerint Magyarország valamennyi kormányzati kiadása között 2,5 százalékot fordított sportra és rekreációra, ami messze a legnagyobb arány az Európai Unióban (Észtország a második 1,4 százalékkal, Luxemburg a harmadik 1,2 százalékkal).

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Az uniós átlag 0,7 százalék (!!), ennyit költ Belgium, Dánia, Görögország, Portugália és Szlovénia, míg ennél kevesebbet Írország, Málta, Szlovákia és az Egyesült Királyság (0,4 százalék), de nem éri el az uniós átlagot Németország, Ausztria és Olaszország mellett Litvánia és Bulgária, valamint az utolsó helyen álló Horvátország (utóbbi 0,2 százalékkal) sem.

Ami az egészségügyet illeti, nem túl fényes a magyar helyzet, erre a területre a magyar GDP 4,8 százaléka ment el 2017-ben, ami a 7 százalékos uniós átlaghoz képest finoman szólva sem sok.

Egészségügyre Dániában, Ausztriában és Franciaországban költöttek GDP-arányosan a legtöbbet. A legkisebb arányú GDP ráfordítást a ciprusi kormány tette (2,6%), a litván (3,5%) és a román (4,3%) követi. Magyarország Lengyelország mögött az ötödik hátulról – írta a Euronews.

Egy év alatt kétszeresére nőtt a vendégmunkások száma Magyarországon

Share.

About Author

Leave A Reply