Rengeteg a friss magyar határátkelő Bajorországban

1

Egyre több a bevándorló Bajorországban, a magyarok a románok és a lengyelek mögött a harmadik legnépesebb csoportot alkotják a frissen érkezettek között. A magyarok számát több ezerre becsüli a statisztika.

A Magyarországhoz legközelebb fekvő német tartomány, Bajorország lakossága folyamatosan nő. Az elmúlt év során közel 100 ezerrel többen éltek bajor földön, mint egy évvel korábban, ami nem annyira a népszaporulattal függ össze, hanem a külföldiek egyre nagyobb számú betelepedésével. Elsősorban az Európai Unió tagállamaiból érkeznek a bevándorlók.

A román elnökválasztás nemrég lezajlott második fordulója rádöbbentette a bajorokat, hogy milyen sok román munkavállaló él szomszédságukban. A müncheni román főkonzulátus előtt kilométer hosszan kígyózott a választásra jogosult, de Bajorországban élő román állampolgárok sora.

Igaz a tavaszi magyarországi országgyűlési választás idején a müncheni magyar főkonzulátus előtt is sorban álltak az emberek, de ez távolról sem volt hasonlítható a román diplomáciai kirendeltségnél kialakult helyzethez – írja az InfoRádió.

Ennek magyarázata abban rejlik, hogy az elmúlt évben rendkívül felszökött a román bevándorlók száma. Mint a tartományi statisztikai hivatal most közétett felméréséből kitűnik, az uniós tagállamokból érkező munkakeresők elsöprő többsége tavaly Romániából érkezett, valamivel kevesebben jöttek Lengyelországból.

A lista harmadik helyén a magyarok szerepelnek, számukat a statisztika több ezerre becsüli és utal arra, hogy a legtöbb magyar nagyvárosokban, tehát Münchenben, Nürnbergben vagy Augsburgban próbált elhelyezkedni.

Azonban nemcsak az Európai Unióból érkeznek bevándorlók Bajorországba, hanem Oroszországból és az egykori Jugoszláviából is.

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. “A magyarok számát több ezerre becsüli a statisztika.” – Ez aranyos mondat lett 🙂 …. Többezer magyar élt Bajorországban szerintem ca. 60 éve folyamatosan… Mert ugyebár a kétezer is “több”ezer, meg a tizenezer is. Na meg a “becsüli a statisztika” ???

Leave A Reply