Rengeteg az üres állás Németországban

0

Mióta Németország újraegyesült, még soha nem volt olyan alacsony a munkanélküliség, mint novemberben. A német gazdaság tehát hasít, ami azt is jelenti, hogy rengeteg külföldi munkásra van szüksége. Követelik is a gazdasági szereplők.

Még nincs is új német kormány, de az már látszik, hogy az egyik legfontosabb dolga a munkaerőhiány kezelése lesz. Különösen, hogy egyes ágazatokban, így az egészségügyben, valamint a kézműipari szolgáltatások terén már egyre nagyobb szakemberhiány mutatkozik.

Az ipari vezetők azt remélik az új kormánytól, hogy mielőbb intézkedéseket hoz a külföldről jelentkező, jól képzett munkaerő betelepedésének elősegítésére – jelentette az InfoRádió tudósítója.

Több száz naponta frissülő németországi állásajánlat vár egyetlen kattintásra!

A központi munkaügyi hivatal elnöke szerint a munkanélküliség állandó csökkenése az ipar minden területére kiterjedő töretlen fellendülésnek köszönhető. Ezzel egy időben ráadásul emelkedik a fogyasztás is, ami szintén kedvezően hat a konjukturára. Gondot jelent ugyanakkor, hogy fokozatosan emelkedik a betöltetlen állások száma.

Mindez elsősorban az egészségügyben okoz problémát, de egyre nagyobb hiány van szakmunkásokból is, nem csoda, hogy az ipari vezetők már jó ideje követelik a német vezetéstől a megfelelő intézkedéseket. Ezekkel kellene elérni azt, hogy az Európai Unión kívülről jelentkező, jól képzett fiatalok munkát vállalhassanak.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

(Fotó: pixabay.com/jaytaix)

Share.

About Author

Leave A Reply