Rengeteg a nő, de hol vannak a gyerekek?

0

A kérdés nem bennünk merült fel, hanem a Végtelen… talán blog szerzőiben, akik Thaiföldön csodálkoztak rá arra, hogy tulajdonképpen jóval kevesebb kisgyereket látnak, mint amennyit vártak volna.

„Ami furcsa nekem itt, hogy alig vannak gyerekek. Pedig azt hinné az ember, hogy Ázsia tele van gyerekekkel. Pedig nem is. A legtöbben fiatal felnőttek, húsz és harminc év közöttiek és nők! Irdatlan sok nő van.

Persze hozzá kell tenni, hogy egy olyan helyen lakunk Bangkokban, ami irodanegyed, szóval nem csoda, ha reggel a kiskosztümös nők tömegén kell átvágni a metróig. Egyébként sok építőipari munkásnő is van.

Ez valahogy olyan szakma lehet, ahol körülbelül ugyanannyi férfit és nőt látni. Mint az utcai árusok között. Akik között viszont nincsenek nők, azok a taxisok és motortaxisok.

Na, de visszatérve a gyerekekhez, ahogyan nincsenek nagyon gyerekek az utcán – mert talán mindenki éppen a suliban van hétvégén és nyári szünetben is – úgy nincsenek játszóterek sem és játékboltok sem. Összesen egy játszóteret és egyetlen játékboltot ismerünk egész Bangkokban. (…)

Az általam ismert thai fiatalok közül elég sok egyedülálló nő van, de akinek van párja, azok is csak egy vagy két gyereket vállalnak. Nem is annyira korán, mint az indonézok.

Az indonéz irodánkban többnyire harminc körüliek dolgoznak, és mindegyikőjüknek van legalább egy gyereke otthon. Hogy többet is szeretnének, nem tudom, de minél korábban, az érezhető.”

A teljes posztot ide kattintva olvashatjátok el.

Share.

About Author

Leave A Reply